KezdőlapSzínesDrew Barrymore bevallotta, hogy annak idején azt hitte, E.T. valóban él, miközben...

Drew Barrymore bevallotta, hogy annak idején azt hitte, E.T. valóban él, miközben a filmet forgatták: „Nagyon szerettem őt”

-

Az E.T. – A földönkívüli sokak számára igazi klasszikusnak számít, és Steven Spielberg legikonikusabb filmjei közé tartozik. Van benne valami megfoghatatlan a gyermekkor varázsából, ami mindenkire hatással van, és mint nemrég kiderült, ez részben talán annak is köszönhető, hogy a stáb különös figyelmet fordított arra, hogy a kulisszák mögött is megőrizze az illúziót. Ezt a szívmelengető részletet Drew Barrymore osztotta meg, aki elárulta, hogy 7 évesen őszintén hitt benne, hogy a szeretnivaló földönkívüli valódi volt.

A színésznő talkshow sorozatában, a The Drew Barrymore Show-ban beszélt a forgatással kapcsolatos élményeiről egykori színésztársaival még tavaly, a film 40 éves évfordulója alkalmából. „Azt hittem, hogy E.T. tényleg valódi” – vallotta be. A többi színész, Henry Thomas, Robert MacNaughton és Dee Wallace is emlékezett rá, hogy a gyerek Barrymore folyton beszélgetett a bábhoz, aminek a mozgását a stáb tagjai irányították. „Igazán nagyon szerettem őt” – tette hozzá a színésznő.

Hirdetés

Az 1982-es filmben Barrymore Gertie szerepét alakította, aki kezdetben fél a bátyja szekrényében lakó földönkívülitől, de idővel nagyon megszereti őt. Thomas – aki Barrymore bátyját, Elliotot alakította a filmben – azt is elárulta, hogy a színésznő annak idején nagyon gondoskodó volt E.T.-vel, akkor is, amikor éppen nem forgattak.

Drew Barrymore az E.T. című filmben – Fotó: Twitter

„Az első dolog, amire emlékszem, hogy a színpadon voltunk, és elég hideg volt, és megkérdezted az öltöztető hölgytől, hogy kaphatnál-e egy sálat E.T. nyakára, nehogy megfázzon” – mesélte a színész.

Hirdetés

Wallace, aki Elliot és Gertie anyját alakította a filmben, szintén felidézte Barrymore ártatlan lelkesedését, és ő is elmesélt egy végtelenül aranyos történetet. „Rád találtunk, ahogy csak ott álltál és beszélgettél E.T.-hez, és elmondtuk Steven Spielbergnek. Steven ezután megbízott két srácot, hogy „tartsák életben” E.T-t, így valahányszor odamentél hozzá beszélgetni, mindig reagálni tudjon” – magyarázta.

Drew Barrymore E.T.-vel – Fotó: Twitter

A színészek ugyanakkor egy esetleges folytatás lehetőségét is megvitatták a 40. évforduló megünneplése alkalmából, de Barrymore, aki korábban már beszélt erről Steven Spielberggel, azt mondta, a rendező nem volt nyitott a dologra.

„Akkor arra gondoltam, hogy ez nagyon szomorú, mert így nem jöhetünk össze mindannyian egy újabb körre, de megértettem és tiszteletben tartottam az álláspontját, és tudtam, hogy ez számára az integritása megőrzéséről szól” – mondta a színésznő.

A film 40. évfordulója különleges jelentőséggel bírt Barrymore számára, hiszen lányai ma nagyjából annyi idősek, mint ő volt a film bemutatásakor. A 48 éves színésznő szerint erre a részletre korábban maga Spielberg hívta fel a figyelmét.

„Azt mondta, nem hagyhatjuk ki ezt a pillanatot a gyerekeiddel. Mire én azt feleltem: Teljesen igazad van, ez tényleg kihagyhatatlan. Ez nagyon érzelmes volt a számomra, mintha leírtunk volna egy teljes kört. A gyerekeim nagyon közel állnak ahhoz a korhoz, amiben én voltam, amikor az E.T. megjelent. Frankie valójában pontosan abban a korban van, éppen 7 éves, Olive pedig 9, hamarosan betölti a 10-et, és imádják Stevent” – mondta a színésznő még tavaly februárban.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek