KezdőlapHírekEgy kutya megmarcangolt egy 12 éves kamaszfiút. „Azt hittem, élve felfalja a...

Egy kutya megmarcangolt egy 12 éves kamaszfiút. „Azt hittem, élve felfalja a családi nyaralásunkon!”

-

A kutyák imádnivaló lények, amikről nem véletlenül állítják, hogy az ember legjobb barátai. Azonban, akárhogy is próbáljuk szépíteni, mégiscsak állatok, amikben az ösztön néha felülírja a szabályt, olyankor pedig szörnyű dolgokra képesek. Ennél már csak az lehet szörnyűbb, amikor a gazdi ezt meg sem próbálja fékezni! Így történt, hogy egy megvadult eb csúnyán megsebesített egy kisfiút és a nagymamáját.

Zach Ingerson mély harapásokat szenvedett a jobb karján és a lábán, amikor egy bullterrier rárontott, és többször a húsába mélyesztette az állkapcsát. A kisfiú és családja épp egy nyaraláson volt, amikor a baleset megtörtént – írja a The Sun.

Hirdetés

Az üdülők megpróbálták megfékezni a kutyát, de nem jártak sok sikerrel, ezért Zach nagymamája, a 62 éves Cheryl May a gyermek és az állat közé vetette magát, hogy megakadályozza a további sérüléseket. „Azt hittem, hogy élve felfalja az unokámat” – nyilatkozta könnybe lábadt szemmel a nagymama.

Egy kutya megmarcangolt egy 12 éves kamaszfiút. „Azt hittem, élve felfalja a családi nyaralásunkon!”
Fotó: The Sun

„Leszaladtam Natalie-hez, aki épp a kutyát dobta le magáról, és a testével Zach fölé borult, pedig ő csak 1,47 méter magas, szóval nem tudom, honnan volt ennyi ereje. Megütöttem a kutyát egy bottal, aztán ellöktem, és rámentem a kutyára, és sikerült elkapnom, és azt mondtam: ’Fuss Nat, fuss, fuss, fuss, fuss’, és ő felszaladt a klubházba. Csak arra gondoltam, hogy ha egyikünk meg fog halni, akkor inkább én legyek az, úgyhogy közéjük álltam” – részletezte a támadást a nagymama.

Hirdetés

Hozzátette: „a földön voltam, és a karomon volt, és nem engedett el. Csak arra emlékszem, hogy sikoltoztam a fájdalomtól. A lányom folyamatosan megragadta a kutyát a derekánál fogva, és ledobta, de az csak jött és jött” – idézte fel a szörnyűséget a nő, aki elkísérte a 39 éves lányát, Natalie-t és két unokáját az iskolai szünet alatti rövidke nyaralásra.

Egy kutya megmarcangolt egy 12 éves kamaszfiút. „Azt hittem, élve felfalja a családi nyaralásunkon!”
Fotó: The Sun

A kutyatulajdonosoknak végül sikerült úrrá lenniük az állaton, de azzal már nem foglalkoztak, hogy bár elnézést kérjenek, és a rendőrség kiérkezéséig követték az elborzadt családot a klubházban, miközben a telefonjukkal filmezték őket. Zachet kórházba szállították, ahol sürgősségi műtéten esett át, hogy megtisztítsák és összevarrják a harapásokat. Egy éjszakára bent tartották, és erős antibiotikumokra is szüksége volt a harapás okozta fertőzés megszüntetéséhez.

Natalie később megtudta, hogy ugyanaz a kutya előző nap ugyanabban a parkban megtámadott egy másik nyaralót is. „Nem tudjuk, hogy Zachet mennyire viselte meg ez az eset – a harapások miatt fizikai hegek maradnak rajta, de remélhetőleg mentálisan nem lesz hosszú távon hatással rá. Hősömnek hívom őt, és ez tetszik neki, de valójában az anyukám a hős.” – fogalmazott Natalie.

Egy kutya megmarcangolt egy 12 éves kamaszfiút. „Azt hittem, élve felfalja a családi nyaralásunkon!”
Fotó: The Sun

„Én állatbarát vagyok, de az a kutya veszélyes volt és irányíthatatlan, és a rendőrségnek gondoskodnia kell arról, hogy ez ne történjen meg egy másik családdal, mert legközelebb rosszabbul is végződhet a dolog. A tulajdonosok nem mutattak megbánást, még csak bocsánatot sem kértek. Szerintem a kutyát el kell altatni, és börtönbe kellene menniük” – érvelt a nő.

A devoni és cornwalli rendőrség közölte, hogy február 15-én, szerdán este 9 óra 10 perckor hívták ki őket az üdülőparkba, miután bejelentést kaptak arról, hogy két embert megharapott egy kutya.

„A rendőrök a helyszínen két embert találtak, akik harapási sérüléseket szenvedtek. Kórházba kerültek kezelésre, a rendőrök továbbra is kapcsolatban állnak az ügyben érintett felekkel, és a nyomozás folytatódik” – közölték a rendfenntartók.

Sajnos egyre gyakrabban fordulnak elő ilyen és ehhez hasonló esetek, amikor kutya támad gyermekekre, és felnőttekre. Zach és családja most szerencsés volt, de az ő esetük is végződhetett volna sokkal rosszabbul. Meglepő, hány halálos áldozata van manapság a kutyák által elkövetett kegyetlen támadásoknak! Az érzésünk mégis az, hogy ezt a hatóságok vagy figyelmen kívül hagyják, vagy a büntetéssel, melyet (esetleg) kirónak a vétkes gazdira, csak tovább sértik a bántalmazott felet, hiszen valódi súlya a felelősségre vonásnak egyelőre édeskevés…

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek