KezdőlapSzínesTengerjáróba költözik, mert olcsóbb a díj, mint a lakbér, és ezzel együtt...

Tengerjáróba költözik, mert olcsóbb a díj, mint a lakbér, és ezzel együtt minden luxust élvezhet, beleértve a kirándulásokat is!

-

Élni tudni kell – ésszel, kényelemben. Mindannyian áhítjuk a nyugodt életet, amelyben nincs stressz, nincs rohanás, csak pihentető környezet és kikapcsolódás. Annyi problémával, teendővel, kiadással kell megküzdenie az embernek, hogy nem csoda, ha közben elszakadna mindentől, és ha alkalom is nyílik rá, akkor kihasználja.

Austin Wells nem tétovázott, amikor szembejött vele ez a remek lehetőség. 300.000 dollárt költött egy 12 évre szóló bérleti szerződésre az MV Narrative tengerjáró hajó fedélzetén – gyakorlatilag ez lesz az otthona több mint egy évtizeden át!

Hirdetés

A férfi azt állítja, ha elosztaná az összeget, és összehasonlítaná azzal, mennyibe kerülne neki ugyanennyi időre lakást bérelni, biztosan nyertesként jönne ki a jelenlegi választásával. Ráadásul az MV Narrative „lakosának” lenni számos előnnyel jár, mint például az edzőteremhez való korlátlan hozzáférés, az orvosi ellátás vagy a szobaszerviz, így további összegeket spórolhat meg mindamellett, hogy élvezi az életet.

Wells egy 28 éves kaliforniai férfi, aki eddig San Diegóban élt. Most pedig úgy döntött, ideje megváltoztatnia az életét. A tengerjárón bérelve szobát gazdaságosabban fog élni még akkor is, hogy a színvonal magasabb, mint amilyent a saját otthonában tartana fenn. Emellett még kirándulhat is, hiszen a hajó szezonban körutakra indul, amelyeken Austin is részt vehet.

Hirdetés

A férfi a CNBC-nek elmondta, ezzel a megoldással olcsóbban jön ki, mintha lakást bérelt volna a szülővárosában. A statisztikák szerint egy lakás bérleti díja havi 2500 dollár, míg a szoba, melyet Austin jelenleg kiváltott, havi 2000 dollárba kerül, és még extrákat is kap cserébe.

Tény, hogy a hajó csak 2025-re készül el, mert jelen pillanatban még gyártás alatt áll Horvátországban, de Austin már most örül, hogy belevágott ebbe az új kalandba, és alig várja, hogy költözhessen. „A legjobban az izgat, hogy nem kell felborítanom a napi rutinomat, hogy világot lássak” – nyilatkozta a férfi a CNBC-nek.

Az MV Narrative új tengerjárója egyébként teljes luxust ígér, 500 privát szobával és lakással rendelkezik, ráadásul az Austinhoz hasonló állandó utazóknak edzőterem, termelői piac, orvosi ellátás, 24 órás szobaszerviz és saját konyha áll a rendelkezésükre.

Austin szobája például 22 négyzetméteres, és minden található benne, ami a mindennapi élethez kell: íróasztal, zuhanyzós fürdőszoba, kamra és egy kihúzható ágy.

„A munkabeosztásom délutánra, éjszakára és kora reggelre esik, és ez megnyitja előttem a lehetőséget, hogy déltől késő délutánig világot lássak” – árulta el Austin.

„Valószínűleg ez az első alkalom, hogy lehetőségem van egy normál munkára mindamellett, hogy egy úszó lakókomplexumban dolgozok és élek” – tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek