KezdőlapHírekLiptai Claudia vallomása: „Üvöltve zokogtam”

Liptai Claudia vallomása: „Üvöltve zokogtam”

-

A műsorvezető elárulta, hogy tinédzserként melyik volt az egyik legmeghatározóbb olvasmányélménye, amelynek végére érve sírásban tört ki.

Bár a televíziózás és a rádiózás határozza meg Liptai Claudia mindennapjait, a műsorvezető amikor csak teheti örömmel ragad könyvet és hódol olvasási szenvedélyének.

Hirdetés

„Gyerekként sokat jártam könyvtárba, amit nagyon szerettem. Volt benne valami varázslatos, komoly érzés. Ahogy a könyvek elején ott a pecsét, hogy tudja az ember, hogy azt a könyvet milyen sokan forgathatták már. Mindegyiknek különleges élettörténete van. Nagyon szeretem a könyvtári légkört” – árulta el a műsorvezető, aki gyerekként is sokat olvasott.

„Az egyik legmeghatározóbb gyerekkori olvasmányélményem a Kincskereső kisködmön. Aztán később, tinédzserként Szilvási Lajos műveit bújtam. Mivel akkor kevésbé figyeltek rám és a szeretet sem úgy kaptam, ezekben a regényekben éltem meg azt, amire vágytam. Teljes mértékben azonosulni tudtam a főhőssel. Imádtam ezeket a könyveket” – mondta Liptai Claudia, akinek nagyon sokat adnak a könyvek.

Hirdetés

„Szerintem egyetlen film sem tud olyan élményt adni, mint amikor könyvet olvasunk és a fantáziánkra bízzuk magunkat. Persze nagyon szeretem a filmeket is, de egészen más élmény filmet nézni, még akkor is, ha egy könyvadaptációról van szó. Nálam erre tökéletes példa a Love story” – idézte fel a műsorvezető, aki a mai napig emlékszik a film és a könyv közötti különbség megélésére.

„Először a filmet láttam, persze egy kicsit sírdogáltam azon is, megérintett, de egészen máshogy, mint könyvben, ahogy utána olvastam. Mikor a végére értem üvöltve zokogtam a könyv felett, hogy mennyire szomorú és hogy van ilyen. Emlékszem anyukám bejött a szobámba, mert nem tudta elképzelni mitől zokogok ennyire. Számomra a könyvek a mai napig egy olyan világba repítenek el, amelyre a filmek nem képesek” – árulta el a 95. 8 Sláger FM-en hallható ’ÉdesKettes’-ben Liptai Claudia.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek