KezdőlapSzínesEmberek millióit nevettette meg, de szomorúan végezte. Benny Hill magányosan halt meg,...

Emberek millióit nevettette meg, de szomorúan végezte. Benny Hill magányosan halt meg, a tévéje előtt

-

Benny Hill minden idők legnagyobb brit komikusaként írta be magát a történelembe. Emberek millióit nevettette meg több mint 4 évtizeden át, de a való élete teljes ellentéte volt annak, amit a képernyőkön mutatott. Egész életében egyedül volt. A népszerű brit humorista és előadóművész 1992. április 20-án, magányosan halt meg a televízió előtt. A halál oka orvosi volt.

A néhai színész óriási sikert aratott a híres The Benny Hill Show-val. Szerintünk nincs is ember a földön, aki ne látott vagy hallott volna róla! A produkciókban gyakran pikáns jeleneteket mutattak be, amelyekben az öregembert előszeretettel ábrázolták nőcsábászként. Ez az egyetlen vonás, mely a szakmai területen és a magánéletében is passzol egymáshoz. Sokan ugyanis úgy vélik, a néhai színész mindig számos, főleg vidéki lány karjaiban talált vigaszt, de soha nem nősült meg.

Hirdetés

Ki volt Benny Hill, a híres angol komikus?

Eredeti nevén Alfred Hawthorn Hill 1924. január 21-én született a dél-angliai Southamptonban. Apja egy kis könyvesbolt tulajdonosa volt, míg nagyapja, Henry Hill cirkuszi bohócként dolgozott.

A Kapitány, ahogy a néhai komikus apafiguráját hívták, később sebészeti üzletet és gyógyszertárat alapított. Nagybátyja, egy ismert nyomozó, hosszú ideig követte Hasfelmetsző Jacket.

Hirdetés

Anyai ágon állítólag a színész rokonságban állt egy úttörő fogorvossal, akinek rendelője egy kukoricatároló fölötti padláson volt. Benny Hill a családja középső gyermeke volt.

Benny Hill hatalmas sikereket aratott

Mielőtt fiatalon híressé vált volna, elvégezte a bournemouthi iskolát, dolgozott a Woolworth áruházban, majd tejesemberként, hídkezelőként, sofőrként, sőt dobosként is tevékenykedett. A színház iránti érdeklődése tizenévesen kezdődött, ezt a szenvedélyt nagyapjától örökölte.

1942-ben megkezdte katonai szolgálatát, és szerelőnek képezte magát. Később a háború alatt Normandiában dolgozott a terepen, mint teherautó-sofőr és villanyszerelő. De a legnagyobb elégtételt az okozta számára, amikor a katonák szórakoztatásával foglalkozhatott.

Katonai szolgálata után Londonba költözött, és felvette a Benny Hill művésznevet példaképe, a komikus Jack Benny után. Egy bárban debütált egy showműsorban, aztán a rádióba is bekerült. Később a BBC számára készített egy sor vígjátéki szkeccsfilmet, amely megteremtette számára a lehetőséget az első televíziós sorozatához. A The Benny Hill Show első szériája 1962-től 1963-ig futott, a színész szerepe epizódonként változott.

Csakhogy Benny Hill a mindennapi életben egy teljesen más ember volt. A képernyőkön hatalmas sikert aratott és ragyogott, de a színfalak mögött magányos és észrevétlen volt. Az a fajta ember volt, aki sosem akart lejönni a színpadról, és az anyagiak sem jelentettek számára semmit.

Több mint 10 millió fontnyi vagyont gyűjtött össze a műsorából, de nem volt autója, pedig elég sokat utazott. A néhai brit színész soha nem nősült meg, és nem született gyermeke. Sajnos egyedül halt meg a televízió előtt.

A híres komikus holttestét két nappal azután találták meg, hogy 1992. április 26-án szívrohamot kapott. Benny Hillt a Southampton melletti Hollybrook temetőben temették el, néhány hónappal később a sírját tolvajok gyalázták meg. Mivel az a hír terjengett, hogy a színészt számos értéktárgyával együtt temették el, ezért a hatóságok úgy döntöttek, hogy az újratemetését fél tonna cement alatt hajtják végre.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek