KezdőlapSzínesAz egyedülálló tanárnő örökbefogadja saját diákját, hogy megmentse őt a "végtelen traumától"

Az egyedülálló tanárnő örökbefogadja saját diákját, hogy megmentse őt a „végtelen traumától”

-

A gyerekvállalás nem egy félvállról vehető feladat. Éppen ezért, aki emellett dönt, a világon a legkomolyabban kell azt gondolnia. Egy 26 éves, egyedülálló Indiana-beli tanárnő nem sajnálta “feláldozni” ifjú éveit és szabadságát azért, hogy jót cselekedjen. Örökbefogadta a 7 éves diákját, hogy megmentse őt a végtelen traumáktól.

William bár még rettenetesen fiatal, mégis túl sokat szenvedett már. Sokszor váltott nevelőotthont, és 4 éves korától poszttraumás stressz szindrómában szenvedett. Élete első éveiben túl sok trauma érte, melyeket egy specialista segítségével próbált feldolgozni – ő volt Paige, aki óvodás kora óta foglalkozott a gyerekkel, és mély kapcsolatot érzett iránta. Ezt továbbgondolva pattant ki a fejéből az ötlet, hogy fogadja örökbe Williamet, és vessen véget a szenvedésének. A kettőjük közti bizalom már megvolt, így a nőnek valódi esélyei voltak megmenteni a kisfiút, és megmutatni neki, hogy a rossz kezdés ellenére, az élet még lehet szép.

Hirdetés

A viselkedésspecialistaként dolgozó Paige a TikTokon osztotta meg a történetüket, mely gyorsan terjedt a felhasználók körében. „Ő volt az én óvodásom. Én voltam a viselkedésspecialistája. Nevelőszülőknél volt, és a PTSD és a trauma okozta viselkedéssel küzdött. Négy év alatt több otthonban is megfordult” – mesélte a nő.

Az egyedülálló tanárnő örökbefogadja saját diákját, hogy megmentse őt a "végtelen traumától"
Fotó: paigebramlett/Instagram

„Nagyon elszigetelt volt, mert nem ismerte a megküzdési készségeket, és nagyon feszült volt” – folytatta Paige. „Mióta ketten vagyunk, az időnk nagy részét a megküzdési készségekkel, viselkedési készségekkel, az iskolai viselkedésről való beszélgetéssel, ilyen típusú dolgokkal töltöttük”.

Hirdetés

A nő egy videót tett közzé, amelyben elmagyarázza az útjukat. „Egy nap nem jelent meg az iskolában, pedig még soha nem hiányzott egy napot sem. Belefutottam a szociális gondozójába, aki a folyosón szedte össze a holmiját. Elmondta, hogy örök otthont keresnek neki. Bemutatkoztam neki, és megkérdeztem, mit tegyek, hogy örök otthona legyen” – próbált segíteni Paige.

Az egyedülálló tanárnő örökbefogadja saját diákját, hogy megmentse őt a "végtelen traumától"
Fotó: paigebramlett/Instagram

Úgy érezte, hogy közbe kell lépnie, és biztonságos otthont kell találnia Williamnek. Több mint egy évig nevelőszülőként gondozta őt, mielőtt hivatalossá tette volna a dolgot. „Most már örökbe fogadták, szeretik és kiválasztották. Ő az én fiam. Minden nap együtt tanulunk” – tette hozzá Paige, aki 2021. október 12-étől hivatalosan is William anyukája.

Paige elárulta, hogy a barátai és a családja figyelmeztették, hogy ne tegye, mivel még olyan fiatal és hajadon. Azt mondták, hogy „őrült”, ha megteszi. De belevágott, és nem bánta meg. Egy második videót is közzétett, amelyben kiemeli, hogyan reagáltak szerettei arra a döntésére, hogy William nevelőszülővé válik: „Én, [akkor még, szerk.] 24 évesen szingli, aki mindenkinek elmagyarázom, hogy elkezdem nevelőszülőként gondozni az egyik diákomat”. A videót Taylor Swift „Oh my God, She’s Insane” – uramisten, ez megőrült című dalára állította be, hogy fokozza a hangulatot.

Az egyedülálló tanárnő örökbefogadja saját diákját, hogy megmentse őt a "végtelen traumától"
Fotó: paigebramlett/Instagram

Paige kijelentette, hogy „a nevelőszülőség nagyon nehéz”, de hozzátette, hogy „megéri”. Egy montázst posztolt, amiben ő és William síelnek, táncolnak, görkorcsolyáznak, és sok közös programban vesznek részt. „A nevelőszülőség megéri. El sem hiszem, hogy ennyi emlék és még annyi minden vár rám” – írta Paige a videóhoz.

A nő szerint Williamnek kezdetben nehéz volt beilleszkednie, de tudta, hogy meg fogják oldani. „Nagyon gyorsan a legjobb barátok lettünk. Sok lehetőséget láttam benne. Nagyon művészi és kreatív, és őrületes a fantáziája” – fogalmazott Paige. A specialista nagyon tudatosan teremtett vele kapcsolatot, és őt helyezte a középpontba. Óvakodva attól, hogy korábban már sokszor megbántották, betartotta az ígéreteit, és mindig mellette állt.

„Leültem mellé, és szemkontaktust létesítettem vele. Nem tudom, hány ember csinálta ezt korábban” – vallotta. „Amikor elbúcsúztam, azt mondtam neki, hogy holnap találkozunk. Az alvással és a rémálmokkal küzdött, ezért azt mondtam neki, hogy szép álmokat, és olyan készségeken dolgoztunk, amelyek túlmutatnak az osztálytermen.”

Paige és William 2021-ben töltötték első közös karácsonyukat. „Élvezzük, hogy idén saját hagyományokat teremthetünk a saját kis otthonunkban” – nyilatkozta korábban Paige. A Five Below üzletlánc pedig 10 ezer dolláros karácsonyi ajándékkal lepte meg őket. „Imádunk időt tölteni a családunkkal, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy csak a családdal lehetünk, de idén biztosan megteremtjük a saját hagyományainkat” – tette hozzá Paige.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek