KezdőlapHírekAz édesapa elveszítette a kislányát: „Szokás szerint betakargattam este a lányomat –...

Az édesapa elveszítette a kislányát: „Szokás szerint betakargattam este a lányomat – órákkal később elment”

-

A gyászoló édesapa elmondta, hogy halt meg a kislánya, mindössze néhány órával azután, hogy egyik este betakargatta az ágyban.

A 38 éves David Hutton tudta, hogy valami nincs rendben a kis Islával, amikor aznap este lefekvéshez készültek. „Bebújt az ágyba, de nem akart lecsendesedni” – mondta a férfi. „Kétségbeejtő volt, mert tudtam, hogy valami nincs rendben.”

Hirdetés

Islát egy közeli kórházba szállították, de 2022. október 8-án elhunyt. Bár halálának oka még nem tisztázott, feltehetően megállt a szíve vagy rohamot kapott, egy rendellenesség miatt, amit még születésekor diagnosztizáltak nála.

Isla

Isla az úgynevezett hosszú QT szindrómától szenvedett, ez a szív ingervezető rendszerének zavara, amely bizonyos körülmények között szívritmuszavar kialakulásához vezethet, és ritkán hirtelen szívhalált okozhat. A rendellenesség minden kétezer emberből egyet érint.

Hirdetés

Az összetört szívű édesapa így mesélt lánya elvesztéséről: „Az élet most teljesen másnak tűnik. Egész idő alatt mellette voltam a kórházban. Az idő mintha rohant volna, de valahogy úgy, mintha egy lassított felvételt néztem volna. Nem akartam, hogy szenvedjem. Azt akartam, hogy visszajött volna, továbbra is az a boldog kislány maradhasson, aki volt. Ő volt a legboldogabb kislány a világon.”

A hosszú QT szindróma azt jelentette, hogy Isla szívizmának a normálisnál hosszabb ideig tartott feltöltődni a szívverések között, ezért állandóan fennállt a veszélye, hogy hirtelen eszméletét veszti. Az orvosok a születése utáni napokban fedezték fel, hogy valami nincs rendben a szívével.

Mindössze kétnapos korában átszállították a liverpooli Alder Hey Kórházba, ahol pacemakert kapott. David, aki az angliai Ainsworthben él, feladta általános iskolai tanári állását, hogy gondoskodni tudjon a lányáról.

Isla édesapjával

Isla a Thryv Therapeutics, egy biogyógyszerészeti cég igazi kabalája lett, ami inhibitorokat fejleszt olyan állapotok kezelésére, mint a hosszú QT szindróma. Isla segítségével a vállalat több mint 15 millió dollárt biztosított az Egyesült Államokban végzett gyógyszerkutatásra.

„Bár keserédes, hatalmas vigasz számomra, hogy Isla története inspirálta a hosszú QT szindróma lehetséges gyógymódját, és segít a rák elleni küzdelemben is” – mondta az édesapa.

David most megfogadta, hogy pénzt gyűjt a kórház számára, amely egész életében segített Isla kezelésében. A jótékony cél érdekében azt tervezi, hogy idén januárban összesen 31 mérföldet (50 km-t) szalad, hogy adományokat gyűjtsön a Great Ormond Street Hospital és a Children’s Charity számára. Eddig több mint 4200 fontot sikerült összegyűjtenie.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek