KezdőlapHírekA 8 éves kisfiúnak már csak hónapjai lehetnek hátra - a szülők...

A 8 éves kisfiúnak már csak hónapjai lehetnek hátra – a szülők borsó nagyságú csomót fedeztek fel a lábán

-

Chandler Tran amputáción esett át, hogy megállítsák a betegség terjedését, de az mégis továbbterjedt a szervezetében, és az orvosok most már nem tehetnek egyebet, hogy megmentsék a kisfiút. Közölték a szülőkkel, hogy a gyereknek már csak néhány hónapja lehet hátra – írja a 7news.com.au.

Az ausztráliai Sydneyben élő 8 éves Chandler imádja a LEGO-t, a Transformerst, a Pokemont és a Star Warst, és néhány hónappal ezelőtt még gondtalanul élvezhette a gyerekkorát.

Hirdetés

2022. május 4-én azonban mindez megváltozott, amikor osteosarcomát, a csontrák ritka és agresszív formáját diagnosztizálták nála.

Szülei, Cong és Trang Tran egy hónappal korábban, éppen nagypénteken fedeztek fel egy borsó méretű csomót a kisfiú lábán, közvetlenül a térdkalács alatt.

Hirdetés

A szülők akkor figyeltek fel a daganatra, amikor észrevették, hogy Chandler sántikál. Megkérdezték, hogy megütött-e magát valamiben, mire a kisfiú azt felelte, hogy semmi nem történt. Cong ekkor vette észre a csomót.

„Körülbelül akkora volt, mint egy borsószem. De elég kemény volt” – magyarázta. Mivel Chandlernek még másnap is fájt a lába, a szülei bevitték őt a kórházba. „Röntgenfelvételt készítettek, de semmi nem látszott rajta. Ezért adtak némi fájdalomcsillapítót, és hazamentünk” – mesélte Cong.

Másnap Chandlert MRI-vizsgálatra is elvitték, ami elváltozást mutatott a csontokon, ezért hat napig bent tartották a kórházban, hogy további vizsgálatokat végezzenek. „Visszahívtak minket, éppen május 4-e volt, Star Wars nap, szóval pontosan emlékszem” – mondta Cong. Az orvosok ekkor közölték a szülőkkel a diagnózist.

A 8 éves kisfiúnak már csak hónapjai lehetnek hátra - a szülők borsó nagyságú csomót fedeztek fel a lábán
Chandler

Az osteosarcoma a csontrák leggyakoribb típusa, és leginkább a 20 év alatti gyermekeket és fiatal felnőtteket érinti.

A további vizsgálatok sajnos kimutatták, hogy a rák átterjedt Chandler tüdejére is. Az orvosok amputálták a kisfiú lábát, hogy megállítsák a rák terjedését, de a tüdejében lévő daganatok ennek ellenére tovább nőttek. „A jobb tüdeje félig megtelt folyadékkal, és a daganatok méretükben és számban is megnőttek” – mondta Cong.

Az orvosok ezen a ponton azt mondták, nem tehetnek egyebet, hogy megmentsék a fiú életét, és már csak hónapjai lehetnek hátra. Cong és Trang ezután meghozta azt a nehéz döntést, hogy abbahagyják a kemoterápiát, és hazaviszik Chandlert, hogy a hátralévő időt velük, és öccsével, a 6 éves Carsonnal tölthesse.

Cong szerint Chandler igazi harcos, és a tüdeje egyelőre elég erős, így abban reménykednek, hogy a fiuk minél tovább mellettük maradhat. „Nagyon örülnénk, ha velünk lenne karácsonykor, és ameddig csak lehet” – mondta.

„Nagyon-nagyon boldogok vagyunk, hogy itthon lehet velünk, és hogy nincsenek fájdalmai. Hosszú idő óta ez az első alkalom, hogy a régi Chandlert láthatjuk” – tette hozzá.

Egy GoFundMe oldalt is létrehoztak a kisfiú számára, ahol eddig több mint 75 ezer dollár gyűlt össze, amit Chandler LEGO-ra szeretne költeni.

Cong azt mondta, reméli, hogy családjuk segíthet az osteosarcomával kapcsolatos tudatosság terjesztésében. „Azok után, amin az elmúlt hat hónapban keresztülmentünk, nagyon reméljük, hogy másoknak nem kell átélniük mindezt” – mondta.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek