KezdőlapSzínesÖzvegyen maradt 7 gyerekkel, és 3 állása volt, hogy el tudja tartani...

Özvegyen maradt 7 gyerekkel, és 3 állása volt, hogy el tudja tartani a családját – hatalmas meglepetést kapott egy idegentől

-

Arra, hogy elveszítsünk egy családtagot, képtelenség felkészülni. A tragédia viszont lecsap, nem törődve a körülményekkel. Egy idahói házaspár élete legboldogabb éveit élte hét csodálatos gyermekével. De a halál könyörtelenül elragadta tőlük az édesanyát. A világuk összeomlott… Az apa mindent megtett, hogy újjáépítse az életüket, ám 7 gyermeket egyedül felnevelni emberpróbáló feladat. Az ünnep közeledtével azonban Nelsonéknál igazi csoda történt.

Dakota és Ream Nelson románca olyan volt, mint a tündérmesékben. Szilárd értékekre és közös hitre épült. Hét gyermek büszke szülei voltak, és élvezték, hogy emlékeket gyűjthetnek. Ream szenvedélyesen szerette a röplabdát. Férje, Dakota részmunkaidőben a helyi gyülekezetükben dolgozott. Odaadással és szeretettel teli életet teremtettek maguknak, tele vidámsággal. De a világ, ahogy ők ismerték, egy pillanat alatt szertefoszlott.

Hirdetés

Senki sem tudta előre, hogy a 2018. július 11-én olyan dolog fog történni, ami örökre megváltoztatja a Nelson család életét. Ream ugyanis összeesett a garázsukban. A férj mindössze öt percre lépett ki a helyiségből, amikor a 38 éves feleségét a halál közelében találta. Dakota azonnal szólt a 11 éves gyermeküknek, hogy hívja a mentőket, miközben ő megpróbálta visszahozni a nőt az életbe.

Özvegyen maradt 7 gyerekkel, és 3 állása volt, hogy el tudja tartani a családját  - hatalmas meglepetést kapott egy idegentől
Dakota és Ream Nelson

„Éppen a garázsban dolgoztunk, viccelődtünk és szórakoztunk. Visszajöttem, és a feleségem gyakorlatilag holtan feküdt a földön. Sikerült annyira újraéleszteni, hogy szeptember végéig kómában volt” – idézte fel a szörnyű emléket a férfi.

Hirdetés

Ream kritikus állapotban volt, amikor kórházba került, és három hónapig volt kómában, de sajnos elhunyt. Az eset sokkolta a nő családját és rokonait, a megözvegyült férjnek pedig fogalma sem volt, hogyan tovább. A teljes lénye romokban hevert, de kénytelen volt felállni és cselekedni. Három munkát kellett vállalnia, hogy el tudja tartani a gyermekeit, és beleroppant, valahányszor a jövőre gondolt.

Özvegyen maradt 7 gyerekkel, és 3 állása volt, hogy el tudja tartani a családját  - hatalmas meglepetést kapott egy idegentől
Dakota és gyerekei

Abban az évben is eljött a karácsony, még ha Ream nélkül sosem volt már az igazi. Dakota és a gyerekek a fa köré gyűltek, és kibontottak egy fehér ajándékdobozt. Fogalmuk sem volt róla, mit rejtegethet.

Reamnek nem volt egészségbiztosítása, és a kórházi számlái csillagászati összegekbe kerültek. Szerencsére egy GoFundMe oldal enyhítette Dakota aggodalmainak egy részét, és a kedves emberek több mint 60 000 dollárt adományoztak, hogy segítsenek neki. De a karácsonyi csoda csak ezt követően jött el.

Özvegyen maradt 7 gyerekkel, és 3 állása volt, hogy el tudja tartani a családját  - hatalmas meglepetést kapott egy idegentől
Fotó: YouTube

Egy titkos Télapó hallott a család szörnyű megpróbáltatásairól, és egy életet megváltoztató ajándékot küldött Dakota családjának. Tőle származott az a bizonyos fehér doboz, mely 1000 dollár értékű élelmiszert és 1000 dollár értékű Walmart-utalványt tartalmazott.

Mindemellett az édesapa egy 8000 dollár értékű csekket is kapott, aminek látványától a férfi könnyekben tört ki. Nem bírta visszatartani az érzéseit, hála és öröm tükröződött az arcán. Aztán letörölte a könnyeit, és nehezen találta a szavakat, de végül megkérdezte: „Kinek mondjak köszönetet?”

A névtelen adományozónak az apa végül így üzent: „Nehéz ezt megírni úgy, hogy teljesen kifogytam a szavakból. Nincs is rá mód, hogy pontosan kifejezzem, mennyire hálásak vagyunk ezért a kedvességért… El nem tudom mondani, mennyire köszönjük” – fogalmazott levelében Dakota.

A gyerekek sem gondolták volna, hogy lehet még boldog a karácsonyuk az édesanyjuk halála után, de az ajándék őket is felvillanyozta, reményt és örömöt ébresztve a szívükben. Idővel minden fájdalom enyhülni fog, de az emlékek egy életre szólnak. És ez egy lesz közülük, amire örökké emlékezni fognak.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek