KezdőlapSzínesCsodababa: egyetlen napot jósoltak neki az orvosok! Nemrég ünnepelte az 1. éves...

Csodababa: egyetlen napot jósoltak neki az orvosok! Nemrég ünnepelte az 1. éves születésnapját!

-

Hector mindössze 23 hetes volt, amikor világra jött. A szakemberek nem jósoltak neki túl hosszú életet, a tudomány jelenlegi állása szerint alig pár napig élhet egy ilyen korán született csecsemő.

“Amikor megszületett egy speciális védőfóliába csomagolták. Egy rövid időre megnézhettem, adtam egy puszit, és már vitték is tovább. Végtelenül szomorú voltam, hogy nem lehettem vele a sorsdöntő pillanatokban. Nem csak, hogy koraszülött volt, de még extra komplikációkkal jött a világra, amelyek még jobban nehezítették a dolgot. Sok jóval nem biztattak az orvosok” – mesélte Mary Clara Tully, a 41 éves édesanya.

Hirdetés

A kisfiú agyvérzéssel és vízfejűséggel született, melynek következtében a gerincfolyadék nem tud megfelelően áramlani a testben. Születésekor krónikus tüdőbetegséggel, retinopátiával, alvási apnoéval küzdött, és a táplálékot is csak etetőszondán keresztül tudta felvenni.

Herctor egy éves születésnapja – Fotó: Marie Clare

Egyéves koráig már 15 műtéten esett át, és több mint 25 alkalommal szorult sürgősségi ellátásra. Valójában az életéből már 259 éjszakát töltött kórházban, és 42 napon keresztül a lélegeztetőgép tartotta életben.

Hirdetés

Mindezek ellenére az orvosok egy idő után úgy látták, hogy Hectornak nagy esélye van a túlélésre.

“Nagyon büszkék vagyunk Hectorra. Szerencsésnek érezzük magunk, hogy ennyi mindent tanulhatunk mellette és tőle. Köszönjük mindenkinek a sok imát, a pozitív hozzáállást, a támogatást” – mondták a kicsi szülei.

“Voltak bizony nehéz napjaink, de mindvégig arra koncentráltunk, hogy a fiúnk életben maradjon, és megtapasztalhassa azt a sok szépséget, ami körbevesz a világban. Még van előttünk egy-két akadály, de most, hogy az egyéves születésnapját ünnepelhetjük, végtelenül hálásak vagyunk” – mesélték a szülők, Clare és Angus.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek