KezdőlapSzínesA házaspár két év után végre örökbe fogadhatta biológiai ikergyermekeit, most velük...

A házaspár két év után végre örökbe fogadhatta biológiai ikergyermekeit, most velük együtt karácsonyozhat!

-

Tammy és Jordan Myers története minden, csak nem hétköznapi. Egy szörnyű betegség miatt a nő nem hordhat ki még egy terhességet, de egy béranya segítségével sikerült, hogy másodszor is szülők lehessenek. Csakhogy két évbe telt, míg a világra jött ikerbabákat joggal is a sajátjuknak mondhatták. A rendszer ugyanis megkövetelte, hogy fogadják örökbe a biológiai gyermekeiket, egyébként béranyaság ide vagy oda, azt a nőt illetik a csecsemők, aki megszülte őket.

A házaspár mindennél jobban várja idén a karácsonyt, hiszen végre az egész család – mindhárom gyerekkel együtt, közösen ünnepelhet. Első lányuk, a most 10 éves Corryn születése után szerették volna bővíteni a családjukat. 2015-ben viszont Tammynál rákot diagnosztizáltak, így veszélyes lett volna számára újra teherbe esni.

Hirdetés

A pár végül a béranyaságot választotta, és 2021. január 11-én megszülettek az ikrek, Eames és Ellison. A csavaroknak azonban még nincs vége: hiába Tammy és Jordan az ikrek biológiai szülei, mégis örökbe kellett fogadniuk őket. Két évig harcoltak a törvénnyel, hogy végre boldogan kimondhassák: teljes a családjuk.

Tammy és Jordan Myers gyerekeikkel

A 41 éves Tammy még mindig nem akarja elhinni, hogy a kálváriának vége van: „Még mindig meg kell csípnem magam, mikor azt mondom ’Ó, te jó ég, örökbe fogadtuk a gyerekeinket’.” A pár életében a karácsony lassan tíz éve már csak az aggodalomról szólt: előbb a rák, aztán a család kudarcba fulladt bővítése, majd az örökbefogadás miatt. De most megtört a jég, és Myersék végre fellélegezhetnek, és boldog, nyugodt ünnepek elé nézhetnek.

Hirdetés

„Mindig is ez volt az álmunk” – osztotta meg Tammy. „Végre megvan a családunk, és az a plusz, plusz stressz, ami sajnos volt, most megszűnt. Azt tervezzük, hogy idén karácsonykor csak kikapcsolódunk és egy család leszünk. Nyolc év óta először nem kell semmi más miatt aggódnunk. Nem tudtuk, hogy valaha is eljutunk-e idáig, és most itt lenni extra különleges, csak úgy otthon lenni öten” – fogalmazott a családanya a sok megpróbáltatást követően.

Tammy és Jordan Myers rendkívüli küzdelmen vannak túl

A michigani szigorú törvények miatt a házaspár második gyermekvállalása kész tortúra volt. „Az a probléma a törvénnyel, hogy nincs olyan eljárás, amely [az örökbefogadást] a születés előtt lehetővé tenné.” – nyilatkozta Melissa Neckers, Myersék ügyvédje. „Az, hogy végre ők szerepelnek a törvényes szülőkként, óriási dolog, de az is frusztráló, hogy idáig kellett eljutnunk” – fogalmazott a jogász.

A család most az állami törvényhozókkal dolgozik együtt, hogy segítsen rendezni a függőben lévő törvényjavaslatokat, amelyek segítenének más, hasonlóan szorongató helyzetbe került embereken.

„Az örökbefogadást nem ilyen helyzetekre találták ki, hanem olyan gyerekekre, akiknek nincsenek szüleik, vagy a szüleik nem tudnak róluk gondoskodni” – vallotta Neckers. „Ez egy sebtapasz. Meg kell változtatnunk a törvényt” – szögezte le az ügyvéd.

Most a házaspár azt tervezi, hogy a végére fog járni az ügynek, hogy más családoknak ne kelljen keresztülmenniük azon, amin ők.

„A legjobb karácsonyi ajándék, amit kérhettünk, az örökbefogadás véglegesítése volt – ez tette teljessé a karácsonyunkat” – vallotta be Tammy. „A jövőre nézve, a legjobb módja annak, hogy 2023-at elkezdjük az lesz, hogy [lefektetjük] ezeket a törvényeket” – fogalmazott az édesanya.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek