KezdőlapSzínes“Meg sem érdemeljük, hogy a kutyánk legyen” - a család 8 éves...

“Meg sem érdemeljük, hogy a kutyánk legyen” – a család 8 éves kutyája mentette meg a 9 hónapos gyereket

-

A kutyák az ember leghűségesebb barátai – és ezt számtalanszor be is bizonyítják. Most egy 8 esztendős Boston Terriert ünnepel a világ, aki igazi hősként viselkedett. Megmentette a „szülei” 9 hónapos kisbabáját, aki egyébként meghalt volna, ha az állat nem lép közbe.

A connecticuti Jeff és Kelly Dowling az NBC Connecticut-nak számolt be az esetről. A kicsi a gyerekszobában aludt, amikor a Henry nevű kutyájuk furcsán kezdett viselkedni. Többször is berontott a gyerekszobába, és felébresztette a babát.

Hirdetés

„Fejjel nyitotta ki az ajtót, bement a szobájába, és ott állt. És valahányszor elzavartam, mindig visszament, amint hátat fordítottam neki” – idézte fel az emléket Kelly Dowling.

“Meg sem érdemeljük, hogy a kutyánk legyen” - a család 8 éves kutyája mentette meg a 9 hónapos gyereket
Fotó: Twitter | kelly andrew

A terrier okkal nem adta fel, tudta, hogy a kisbaba veszélyben van. A szülők gyanakodni kezdtek, hiszen a kutya effajta viselkedése cseppet sem volt szokványos. Bementek a gyerekszobába, és akkor vették észre, hogy az egyébként náthás kisbabájuk nem lélegzik.

Hirdetés

„A légútjai el voltak dugulva” – részletezte Kelly, hozzátéve „Elkezdett kékülni és megmerevedni, és tényleg nem kapott levegőt, nem kapott oxigént.”

“Meg sem érdemeljük, hogy a kutyánk legyen” - a család 8 éves kutyája mentette meg a 9 hónapos gyereket
Fotó: Twitter | kelly andrew

A szülők azonnal kórházba vitték a gyermeket, ahol az orvosok ellátták, megmentve az életét. Az interjújában Kelly arról is beszámolt, hogy Henry általában az ágy alá bújik, amikor megszidják. De ezúttal nem tette. A kutya addig bökdöste a gyerekszoba ajtaját, amíg Kelly észre nem vette, hogy baj van.

Az eset szerencsére jó véget ért, és a szülők megnyugodhattak. A történetet pedig megosztották a közösségi médiában is, hogy büszkélkedjenek a kutyusukkal, és kifejezzék hálájukat a lányuk életben maradásáért. De Kellyt még most is furdalja a lelkiismeret, amiért többször is összeszidta Henryt, holott az állat eszméletlenül nagy dolgot tett.

„Nem tudom, mi történt volna, ha nem ébreszti fel [a kisbabát, szerk.]. Nem érdemeljük meg a kutyákat” – írta a nő.

A kislányuk azóta teljesen felépült és egészséges. A kutyát pedig „egyértelműen egy kicsit jobban elkényeztetjük” – árulta el Jeff. „Tegnap este megengedtük neki, hogy velünk aludjon az ágyban, és egy steak is vár rá a jövőben” – egészítette ki a boldog édesapa.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek