KezdőlapSzínesLebénult a menyasszony, miután a barátnője a medencébe lökte őt a lánybúcsúján

Lebénult a menyasszony, miután a barátnője a medencébe lökte őt a lánybúcsúján

-

Az esküvő és az ahhoz kapcsolódó események sorozata az egyik legizgalmasabb és legemlékezetesebb időszak az ember életében. Ezért nem meglepő, hogy az érzést egyetlen menyasszony vagy vőlegény sem hagyná ki – gondolunk itt elsősorban a lány- és legénybúcsúra, mely ikonikus mozzanata a még független fiatal életének.

Ezt Rachelle Friedman-Chapman sem gondolta másként. Még egy utolsót szeretett volna bulizni hajadonként, a barátnőivel, kötelezettségek nélkül, szabadon. Azt viszont álmában sem hitte volna, hogy ez a parti drasztikusan megváltoztatja majd az életét.

Hirdetés

A menyasszony ugyanis nyaktól lefelé lebénult, miután barátnője – pusztán játékból, belelökte őt egy medencébe a lánybúcsúja alatt. Pár hét választotta el őt az esküvőjétől, a naptól, amikor egyetemi szerelmével, Chris Chapmannel végre egybeköthették volna az életüket. De a mámor pillanatok foszlánya alatt oszlott szét, és maradt helyette a nagy űr és keserűség.

Rachelle a lánybúcsúján szenvedett balesetet

Rachelle és barátnői csak egy fürdőzéssel egybekötött csajos estét szerettek volna. “Hazaértünk, felszaladtunk az emeletre, és fürdőruhát vettünk” – mondta a 24 éves ara az ABC Newsnak adott interjújában. Amikor mindnyájan a medencéhez érkeztek, az este szörnyű fordulatot vett. A lány legjobb barátnője ugyanis játékból belelökte őt a medencébe, ő pedig beverte a fejét a medence aljába.

Hirdetés

“Játéknak indult, de rosszul sült el” – mondta Friedman-Chapman. “Azonnal megmerevedtem, és nem tudtam mozogni. Furcsa módon nem estem pánikba, valahogy pontosan tudtam, mi történt, felúsztam a felszínre, és azt mondtam: ’Segítség!’, majd a barátaim hívták a 911-et” – idézte fel a szörnyű emléket a menyasszony.

Rachelle esküvője

A kórházban megállapították, Rachelle súlyos gerincsérülést szenvedett, ami miatt nyaktól lefelé lebénult. “Emlékszem, az orvos azt mondta, hogy nem fogok tudni járni” – fogalmazott. “Nagyon biztos volt benne, hogy soha, de soha nem fogok járni. Néha százalékos értékeket adnak, ő viszont eléggé úgy fogalmazott, hogy ’egyáltalán nem’” – osztotta meg az ara.

Rachelle végül férjhez ment. Bár nem olyan esküvőben volt része, amilyenről mindig is álmodozott, de a szerelme most is ott állt mellette, fogta a kezét, és egy székben ülve tett fogadalmat kerekesszékbe kényszerült menyasszonyának a közös életüket illetően.

“Mindig is féltem, hogy valami tönkreteszi a tökéletes világomat” – árulta el a nő. “Szó szerint tökéletes volt, de teljesen megváltozott, és ez bárkivel megtörténhet. De megtanultam, hogy még ha a dolgok meg is változnak, akkor is tökéletessé teheted a világodat. Csak rendkívül más, most mindent másképp csinálunk” – vonta le a következtetést Rachelle.

Rachelle és férje gyerekük születésekor

A baleset előtt a szerelmesek mindig is arról álmodtak, hogy saját családot alapítanak. Ám az erős gyógyszerek miatt, melyeket Rachelle-nek szednie kell, képtelen volt kihordani egy terhességet. Ezért módosítaniuk kellett a családbővítéssel kapcsolatos terveiken.

Szerencsére a feleség egyik barátnője felajánlotta, hogy béranya lesz, így megszülethetett a lányuk, Kaylee. Rachelle egy kerekesszékkel megközelíthető, telefonról irányítható kiságy, pelenkázóasztal és babahinta segítségével tudott gondoskodni a lányáról.

A nő valódi ikonná vált a közösségi médiában. Rachelle Friedman-Chapmant pozitív hozzáállásáért dicsérik. Bár kerekesszékbe kényszerült, nem adta fel így sem az életet. Mozgássérült rögbiben és teniszben játszik, vidámparki hullámvasutakon utazni, sőt, még ejtőernyőzni is jár!

Rachelle és kilánya

“Csodálatos ember vagy – szeretetet és erőt küldök neked” – kommentálta egy TikTok-felhasználó. “Továbbá köszönöm, hogy terjeszted a pozitivitásodat, rengeteg embernek segít” – tette hozzá ugyanaz az illető. “Gyönyörű történet, örülök, hogy neked mégis megvan a boldog befejezésed és a tökéletes családod” – írta egy másik felhasználó.

Friedman-Chapman egyébként megbocsájtott a barátnőjének, aki belelökte a medencébe, és támogatta őt “minden lépésében”, miközben a saját helyzetét is sikerült feldolgoznia. Ugyanakkor azt is elárulta, hogy ők ketten már nem barátok, miután barátnője nem viszonozta ugyanezt a támogatást.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek