KezdőlapHírekChristina Applegate 18 kilót hízott, és már csak bottal képes járni

Christina Applegate 18 kilót hízott, és már csak bottal képes járni

-

Nap mint nap találkozunk olyan emberi sorsokkal, melyek sok szempontból lenyűgöznek. Van, aki tehetségével alkot hatalmasat, van aki az akaraterejével és a kitartásával. Van, aki kemény munka árán jut oda, ahol van, és olyan is van, akit bár az élet kegyetlen csapásokkal sújtott, mégis képes felállni, és gőzerővel továbbmenni, lesz, ami lesz. Az ilyen fényt sugárzó emberek csodálatra méltók, és arra ösztönöznek másokat, hogy sose adják fel.

Vannak viszont olyan körülmények is, melyek alaposan megszegik az ember kedvét, lehúzzák őt a mélybe, és megnehezítik számára, hogy pozitív, derűs maradjon. A pusztító betegségek próbára teszik a legerősebb jellemet is, és másodpercek töredéke alatt képesek kiölni belőle a reményt.

Hirdetés

Ha valaha is szemtanúja voltál annak, hogy valaki Alzheimerrel, Parkinson-kórral vagy a szklerózis multiplexszel küzd, akkor pontosan tudod, mekkora áldozatokat követelnek ezek a betegségek úgy a szenvedőktől, mint a családjaiktól. Christina Applegate színésznő egy a megannyi ilyen áldozat közül.

A népszerű filmsztár nemrégiben beszélt a saját szklerózis multiplex diagnózisáról, és őszintén nyilatkozott életének válságáról. A színésznőt derült égből villámcsapásként érte a kór, egy forgatás kellős közepén, bár már évekkel ezelőtt észlelt olyan tüneteket, melyekből olvashatott volna. „De ki voltam én, hogy tudjam?” – tette fel a kérdést bűnbánóan a színésznő.

Hirdetés

Applegate a Netflix népszerű sorozatának utolsó évadját forgatta, amikor rosszul lett. A Dead to Me – Halott vagy gyártási folyamatát természetesen leállították, hogy a színésznő azonnal elkezdhesse a kezelést. „Bárcsak odafigyeltem volna” – fogalmazott Christina arra utalva, hogy korábban már érzett a végtagjaiban zsibbadást és bizsergést, ami mind a kór korai tünetei közé sorolható, de ő nem tulajdonított nekik különösebb figyelmet.

Ami a munkafolyamat megszakítását illeti, az 50 éves mozicsillag úgy nyilatkozott: „Volt egy olyan elképzelés, hogy ‘Nos, adjunk neki gyógyszert, hogy jobban legyen’. És nincs jobb. De nekem jót tett. Szükségem volt rá, hogy feldolgozhassam az életem elvesztését, hogy elveszítettem ezt a részemet”.

Csak tavaly diagnosztizálták nála a betegséget, de Applegate nemrég a New York Timesnak elárulta, állapota máris súlyos áldozatokat követel tőle. “Ez az első alkalom, hogy az emberek olyannak fognak látni, amilyen vagyok. Felszedtem 18 kilót; nem tudok járni bot nélkül. Szeretném, ha az emberek tudnák, hogy mindezzel nagyon is tisztában vagyok” – árulta el Christina.

“Ha az emberek utálják, ha szeretik, ha csak arra tudnak koncentrálni, hogy ‘Ó, nézzétek a nyomorékot’, az nem rajtam múlik. Biztos vagyok benne, hogy az emberek azt fogják mondani, hogy ‘Nem tudok túllépni rajta.'” – vélekedett a színésznő. A Twitteren azonban ezeket írta később: “Egy nagyon fontos ceremónia következik számomra. Ez lesz az első alkalom, mióta szklerózis multiplexszel diagnosztizáltak” – olvasható a bejegyzésben. “A sétapálcák most már az új normális életem részei. Maradjatok velünk, hogy lássuk, melyiket választom egy hétre ezek közül” – tette hozzá Applegate.

Visszaemlékezhetünk arra, hogy két évvel ezelőtt egy másik népszerű színésznőnél, Selma Blairnél is megállapították a kórt. A jelek arra mutatnak, hogy a két filmcsillag egymást támogatja ezekben a nehéz időkben, és közösen birkóznak meg a betegség kellemetlenségeivel.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek