KezdőlapHírekA 92 éves dédnagymama szembeszállt a két fegyveres rablóval, aki betört a...

A 92 éves dédnagymama szembeszállt a két fegyveres rablóval, aki betört a házába!

-

A bátorság iszonyú nagy kincs, és nem ismer határokat. Sokan szeretnénk csak feleannyira bátrak lenni, mint ez a 92 esztendős dédnagymama! Amit ez az öreg hölgy tett, sok erős férfi képességeit lepipálja.

Mindannyian azt hisszük, pontosan tudjuk, hogyan fogunk reagálni bizonyos fenyegető helyzetekben, amikor az életünk talán azon a döntésen fog múlni, amit akkor, abban a pillanatban meghozunk. Biztosan te is eljátszottál már a gondolattal, hogy mit is tennél, ha valaki rád támadna az utcán, vagy ha egy lakástűzbe, netán bankrablásba keverednél.

Hirdetés

Ott van a forgatókönyv a fejedben, hogy mik a helyes lépések, de azzal is számolnod kellene, hogy a valóság általában mindent felülír. Saját bőrödön megtapasztalni teljesen más, ezért minden bizonnyal rád törne a pánik, és teljesen elvesznél a magatehetetlenségben.

Ez a 92 éves asszony nem. Nem engedné eluralkodni magán sem a félelmet, sem a magatehetetlenséget. Honnan lehet ezt ennyire biztosan tudni? Hát onnan, hogy pontosan egy ilyen eset történt meg vele. Egy vasárnapon ugyanis két fegyveres férfi tört be a lakásába, Agnes Ebert pedig megmutatta, kora ellenére is lehet bátor valaki. Az idős nő nem akart hinni a szemének, amikor meglátta a két felfegyverzett idegent. Megtehette volna, hogy csak ül, és végignézi, ahogy feltúrják az otthonát, és elviszik, amit akarnak. De Agnes összeszedte magát, és képes volt meggyőzni őket, hogy távozzanak, egyszerűen azzal, hogy beszélt hozzájuk.

Hirdetés

A dédnagymama épp filmet nézett, amikor a biztonsági rendszere jelezte, hogy nyitva van a hátsó ajtaja. Röviddel ezután fel is bukkant a két tettes, és bár megdöbbent a nő, mégsem hátrált meg.

“Azt hittem, ez egy vicc, ezt mondtam a gyerekeknek: ’Ez egy vicc? Kik vagytok ti?’ Sok fiam van, és a fiúk szeretnek viccelődni, de ilyet még soha nem játszottak” – magyarázta Agnes, hozzátéve: „mindegyiküknél volt egy-egy pisztoly.”

Ennek dacára az idős hölgy, akinek 8 gyermeke, 30 unokája és 27 dédunokája van, nyugodtan beszélt a két férfival, akik aztán megfordultak, és anélkül hagyták el a házát, hogy bármit elvettek volna.

Úgy tűnik, Agnest kevésbé rázták meg az események, ugyanis azt vallotta: “Ilyennek kell lenni. Azt hiszem, ez a korral jár. 8 gyermekem van, majdnem 30 unokám és 27 dédunokám, és az ember sosem tudja, mire számíthat.” Bár erre ő sem igazán számított, mégis igyekszik minden lehetséges esetre felkészülni, és amiben lehet, higgadtan helytállni.

Lehetett volna ennek a kalandnak szörnyű kimenetele is, de szerencsére senkinek nem esett baja.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek