KezdőlapHírekPitbullok tépték szét az unokájáért siető nagymamát: halála sokkolta a szomszédokat

Pitbullok tépték szét az unokájáért siető nagymamát: halála sokkolta a szomszédokat

-

A 65 éves nő épp az unokája iskolája felé sietett, hogy a tanítás lejártával hazakísérje a kisfiút, amikor egy öttagú amerikai bulldogból álló kutyafalka támadt rá az otthonánál fényes nappal. Az eset Liverpoolban történt a Vauxhall negyedben, a család figyelmét az iskola hívta fel arra, hogy valami nincs rendben, hiszen a gyereket délután senki sem vitte el a tanintézményből.

A 65 éves áldozatra, Ann Dunnra az otthonában találtak rá, holttestén súlyos sebekkel. A Merseyside-i rendőrség közleménye szerint, még aznap befogták a szörnyűségért felelős ebeket és elaltatták őket. Egy 31 éves férfit is letartóztattak azzal a váddal, hogy valószínűleg ő lehetett a kontrollálatlan ebek gazdája. A Mirror legfrissebb értesülései szerint azonban a nyomozás idejére szabadlábra helyezték.

Hirdetés

„Egységünk megerősíti, hogy a hölgy, aki a Kirkdale-i ingatlanjában belehalt a szörnyű kutyatámadás következményeibe nem más, mint a 65 éves Ann Dunn” – erősítette meg a helyi rendőrkapitányság szóvivője.

A nő halála megrázta a környéket

A halál pontos okának feltárására még további vizsgálatokat rendelt el a rendőrség, de az elsődleges eredmények alapján az idős hölgy a brutális támadás áldozatává vált.

Hirdetés

„Óvadék ellenében szabadlábra helyeztük azt a 31 éves férfit, akit a gyanú szerint veszélyes és kontrollálhatatlan kutyatartás miatt vettek őrizetbe” – tette hozzá a szóvivő.

Az egyik szomszéd szerint, aki a neve elhallgatását kérte, a takarítónőként dolgozó Ann volt az egyik legkedvesebb hölgy az egész szomszédságban.

„Imádnivaló volt, vicces és pozitív kisugárzású. Nemrégiben a lányával voltak egy kis kiránduláson.”

A Manchester Evening egyik forrása szerint: „A hölgy azzal a szándékkal indult útnak, hogy az unokáját hazakísérje az iskolából, és csak akkor fogott gyanút a család, hogy valami szörnyűség történhetett, amikor az iskola kapcsolatba lépett a fiú édesanyjával, hogy több óra eltelt és a fiúért még mindig nem érkezett senki sem. A hölgy épp visszalépett a lakásába, hogy mielőtt elindul az iskola felé a bevásárlószatyrait tegye le, ám ekkor a kutyák berontottak a résnyire hagyott ajtón és neki már nem volt ereje becsukni azt. Azon az éjszakán képtelen voltam aludni, csak azon tudtam gondolkodni milyen szörnyűségben volt szegénynek része. Borzasztó tragédia” – mondta el a környéken lakó egyik szomszéd.

„Aztán rendőrautók jelentek meg és tűzoltóautók. Amikor megtudtuk, hogy az áldozat Ann szinte sokkot kaptunk” – a forrás még azt is hozzátette, hogy 38 éve él a környéken és az utóbbi években egyre többször találkozott veszélyes ebekkel, amelyeket a gyanú szerint egy szintén a környéken lakó család tenyésztett.

Az NHS Englan májusban publikált adatai szerint Merseyside két kerülete is az első 5 között szerepelt, amelyekben kimagaslóan gyakori a veszélyes kutyatámadások előfordulása.

Mindeközben a Liverpool John Moores University, ahol Ann takarítónőként dolgozott, tiszteletét fejezte ki a szörnyű halált halt hölggyel szemben. Az egyetem szóvivője elmondta, hogy „az egyetemi közösséget teljes mértékben megdöbbentette és lesújtotta ez a tragikus veszteség, hogy Annt így kellett elvesztenünk. Ann szorgalmas és elhivatott volt, akit minden kollégája barátjaként szeretett. Egyszerűen szörnyű és rettenetesen fog hiányozni számunkra. Minden gondolatunk a családjával és a szeretteivel van.”

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek