KezdőlapSzínesFutótűzként terjed a román kórus által előadott magyar himnusz

Futótűzként terjed a román kórus által előadott magyar himnusz

-

Október 23-a alkalmából énekelte el a Madrigal kórus a magyar himnuszt, amely futótűzként terjed az interneten.

A román “Madrigal – Marin Constantin” Nemzeti Kamarakórus október 23-án adta elő a magyar himnuszt, mintegy tisztelegve a magyar nemzeti ünnep előtt. A Románia és Európa egyik legismertebb kórusaként számon tartott Madrigal a YouTube-ra ás Facebookra is feltöltötte a felvételt, ami percek alatt elterjedt a közösségi térben.

Hirdetés

“Boldog születésnapot azoknak, akik magyarnak érzik magukat és tisztelik a többi nemzetet. A normalitás és a megértés aktusa. Emberi testvériség” – írta egy felhasználó a Facebookon.

“Bravó!!! Csak szuperlatívuszok!!! Látjátok, milyen szép, amikor nemzetiségtől függetlenül mindenekelőtt valami összeköt bennünket: a zene! Az embertársainkért való imádkozás az emberi lelkeket az ember fölé emeli, örökkévaló utakon járva. Köszönjük, Madrigálkórus!!!” – írta egy másik a közösségi oldalon.

Hirdetés

“Hibátlan teljesítmény és csodálatra méltó gesztus. A tisztelet példátlan megnyilvánulása, amelyet a kórus közreműködésével és tagjain keresztül közvetítettek. Köszönöm, sok sikert kívánok a munkátokhoz!” – tette hozzá egy harmadik.

A közösségi oldalra feltöltött videó pár nap alatt elérte a 120 ezres nézettséget.

Fotó: YouTube

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek