KezdőlapSzínesFutótűzként terjed a Queen elfelejtett dala: 2 évvel Freddie Mercury halála előtt...

Futótűzként terjed a Queen elfelejtett dala: 2 évvel Freddie Mercury halála előtt készült

-

A Face It Alone több mint nyolc év után az első új Queen-dal lesz, amelyben Freddie Mercury is közreműködik. Az 1988-ban, a The Miracle című album munkálatai során felvett album új kiadása a zenekar stúdióban folytatott beszélgetéseinek egy részét is tartalmazni fogja.

A Queen kiadott egy elveszett dalt, amelyet a néhai frontemberrel, Freddie Mercuryval közösen rögzítettek, több mint 30 évvel ezelőtt. A Face It Alone eredetileg 1988-ban, a brit zenekar 13., The Miracle című albumának felvételei során készült, de nem került be a végső vágásba, és később elfeledkeztek róla.

Hirdetés

A dalt akkor fedezték fel újra, amikor a Queen produkciós és archiváló csapata visszatért a munkálatokhoz, hogy dolgozzanak az album közelgő újrakiadásán, amely a zenekar londoni és svájci Montreux-i stúdióban folytatott beszélgetéseinek egy részét is tartalmazza majd.

Több mint nyolc év óta ez lesz a rockegyüttes első új dala, amelyben Freddie Mercury is közreműködik, a 2014-es Queen Forever album után, amely három, korábban nem hallott számot tartalmazott az énekessel – Let Me In Your Heart Again, Love Kills és There Must Be More To Life Than This.

Hirdetés

“Boldog vagyok, hogy a csapatunk képes volt megtalálni ezt a számot” – mondta Brian May, a zenekar gitárosa.

“Ennyi év után nagyszerű hallani, hogy mind a négyen… a stúdióban dolgozunk egy nagyszerű dalötleten, ami sosem valósult meg… egészen mostanáig.”.

A Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor és John Deacon alkotta Queen 1970-ben alakult, és a világ egyik legkelendőbb zenei együttesévé vált, olyan slágerekkel, mint a Don’t Stop Me Now, az Under Pressure, a Somebody To Love, az Another One Bites The Dust, a We Will Rock You, az I Want To Break Free és a Bohemian Rhapsody.

Freddie Mercury 1991-ben, 45 éves korában AIDS-szel kapcsolatos szövődményekben halt meg. Freddie Mercury halála előtti fotója nemrég került elő, ezt itt nézhetitek meg!

Brian May és Roger Taylor továbbra is fellép a Queen-en, az American Idol-ból ismert Adam Lamberttel.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek