KezdőlapSzínesMelyik SUP deszka a legjobb? Merev vagy felfújható SUP?

Melyik SUP deszka a legjobb? Merev vagy felfújható SUP?

-

Ha SUP vásárlás előtt állsz, akkor valószínűleg azzal a fontos kérdéssel kell szembenézned, hogy a vajon a merev vagy a felfújható SUP a jobb? Sajnos nincs egyértelmű válasz. Van azonban néhány lényeges különbség, amelyek felvázolásával segíthetünk.

Megmutatjuk, hogy válaszd ki a megfelelő eveződeszkát, figyelembe véve magasságát, súlyát és azt, hogy hol akarsz kalandozni. Ezután végigmegyünk a különböző tényezőkön, amelyek megkülönböztetik a merev és a felfújható deszkákat. A mobilitástól és a tárolástól a tartósságig és a javítási költségekig. Kerülj egy lépéssel közelebb ahhoz, hogy eldöntsd, melyik a megfelelő neked.

Hirdetés

Felfújható SUP

Mielőtt belekezdenénk, tisztázzunk néhány dolgot az iSUP-okkal kapcsolatban – rengeteg tévhit kering a felfújható deszkák minőségével kapcsolatban. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a felfújható SUP deszka olcsó, gyenge és nincs teljesítménye. Ez azonban nem így van.

A modern iSUP-ok kiváló minőségű anyagok és konstrukciók felhasználásával készülnek, amelyek kizárólag prémium minőségű termékeket garantálnak. A katonai minőségű PVC könnyű, az öltéses varratok pedig maximális tartósságot biztosítanak. Így tökéletes választás kezdőknek és új helyszíneket felfedező kalandoroknak is. A paddle deszka felfújása és leeresztése nem is lehetne egyszerűbb.

Hirdetés

Az egyszerű szállítás és tárolás a felfújható SUP termékek fő jellemzői. Amikor teljesen fel van fújva az ajánlott PSI szintre, a deszka rendkívül merev és stabil – valójában szinte olyan érzés, mintha egy hagyományos paddle deszkán állnál. És ami a teljesítményt illeti? A legtöbb iSUP sokoldalú és univerzális, tökéletesen használható a SUP-ozás minden típusában, beleértve a Yoga SUP-okat is, és nem akadályoz meg semmilyen kalandot.

A hordozhatóság és a könnyű tárolás szempontjából abszolút nyertesek, könnyen mozgathatók, és kevésbé valószínű, hogy közben megsérülnek

Merev SUP

A merev SUP deszkákat tekintik hagyományos értelemben vett SUP deszkának, és egy epoxi nevű alapanyagból készülnek. Ez tulajdonképpen egy többrétegű üvegszálba és gyantába csomagolt EPS habmag konstrukció.

A legnagyobb előnye nyilván az, hogy felfújási idő nélkül, azonnal vízre bocsátható, viszont a kemény SUP kezelése szárazföldön és tárolásban jóval bonyolultabb. Ideális abban az esetben, ha a víz közelében élsz, és nem kell szállítással és utazással bajlódni. Az epoxi deszkák gyorsaságukról és vízben való mozgékonyságukról híresek. Az üvegszálas forma zökkenőmentesen szeli a vizet. Tehát ezek a legalkalmasabbak SUP-szörfözéshez, hosszú távú evezéshez és versenyteljesítményhez.

A kezdőknek óvatosabbnak kell lenniük a kemény deszkákkal, mivel gyorsabbak, és esésnél nagyobb a sérülés kockázata. A merev SUP-okat sokkal könnyebb javítani. A repedések és karcolások általában csak felületesek, és ezektől továbbra is ugyanúgy használható a deszka. Ha repedés van az üvegszálon, gyantával kell javítani – ez sokkal egyszerűbb folyamat, mint a felfújható defektjavítás.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek