KezdőlapSzínesA férfi látta, hogy egy idős hölgy a földön ülve várja a...

A férfi látta, hogy egy idős hölgy a földön ülve várja a buszt, most padokat épít a buszmegállókban

-

Ez a Denver-i férfi még 2017-ben döntött úgy, hogy végleg leteszi az autóját és napi szinten a tömegközlekedés mellett voksol. Azóta szinte mindennek szemtanúja volt, ami a nagyvárosi tömegközlekedés során megtörténhet, de egy eset különösen érzékenyen érintette a férfit, amely arra késztette, hogy cselekednie kell.

A tömegközlekedés jó dolog egészen addig, amíg a nagyvárosok aluljáróiban, metróállomásain vagy buszmegállóiban össze nem találkozunk különféle emberi sorsokkal. Ez a férfi is megtapasztalta, hogy milyen külső szemlélőként végignézni egy kevésbé szerencsés személy mindennapját és elhatározta, hogy tennie kell valamit.
A buszmegálló

Hirdetés

2022 januárjában történt az eset, amikor James Warren a közeli buszmegállóhoz sietett ám egy idős nőre lett figyelmes, aki ülőalkalmatosság híján a buszmegálló mocskában volt kénytelen üldögélni.

A férfi látta, hogy egy idős hölgy a földön ülve várja a buszt, most padokat épít a buszmegállókban
Fotó: James Warren

„Ó te jó ég, de rossz!” – gondolta magában a 28 éves férfi, aki szörnyű bűntudat fogott el a nő körülményei miatt. Úgy érezte, hogy valamit tennie kell azért, hogy javítson a helyzeten, mert az emberek többsége valóban a piszkos földön volt kénytelen várni a buszra.

Hirdetés

„Annyira lealacsonyító, hogy az embereknek a mocsokban kell várniuk a buszra” – mondta a férfi.

A reménytelen nőt nézve, Warrennek remek ötlete támadt és elhatározta, hogy saját kezűleg fog padokat készíteni az ehhez hasonló buszmegállókba. Ahogy hazatért, rögtön el is ment egy építőanyagkereskedéshez és megvette a padokhoz szükséges faanyagot.

Az első pad kihelyezése remek fogadtatásnak örvendett, így Warren tovább munkálkodott. Ám néhány napra rá már graffiti díszítette a kihelyezett padokat, sőt olyan is volt, amely egész egyszerűen eltűnt az éj leple alatt.

De ez sem tántorította el őt attól, hogy minél több buszmegállót jobb körülményekkel szerelhessen fel.

A férfi látta, hogy egy idős hölgy a földön ülve várja a buszt, most padokat épít a buszmegállókban
Fotó: James Warren

Légy kedves

Egy-két hét múlva azonban a graffiti rajzok helyét felváltották a „Légy kedves” feliratok a padokon. Warren szerint az arra járók ezzel próbáltak az ügy mellé állni és mást is arra biztatni, hogy ne tegye tönkre azt, ami mások segítségére lehet.

„Sosem kérdeztem meg a városvezetést, hogy engedélyezik-e ezt számomra. Amíg meg nem állítanak, addig folytatni fogom” – tette hozzá az elszánt férfi.

A „Be Kind” vagyis légy kedves felirat mára már annyira hozzánőtt a padokhoz, hogy Warren már eredetileg is így készíti el őket, sőt a környékbeliek is csak így emlegetik, hogy a Be Kind padok.

„Azzal, hogy kedves vagy, óriási tehetsz a körülötted lévő világért” – vallja Warren, aki másokat is arra biztat, hogy tegyen a közös jó érdekében.

Az első pad kihelyezése óta Warren kezdeményezése óriási népszerűségre tett szert, már reggeli műsorokban szerepelt és lapoknak adott interjút.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek