KezdőlapSzínesAnya és lánya megvalósították az álmukat - mindketten pilóták, akik együtt repülnek

Anya és lánya megvalósították az álmukat – mindketten pilóták, akik együtt repülnek

-

Nagyszerű dolog, ha valaki a szülei nyomdokaiba lép, és ugyanazt a szakmát választja, mint ők. A legcsodálatosabb pedig az, ha szülőnek és gyereknek lehetősége nyílik együtt dolgozni.

Holly Petitt és Keely Petitt anya és lánya, akik pontosan ezt teszik. Mindketten pilóták a Southwest Airlines-nál, és már repültek is együtt a 3658-as járaton Denverből St. Louisba.

Hirdetés

„Először én találtam rá erre a csodálatos szakmára, és szerettem bele, majd az egyik gyerekem is beleszeretett. Ez egészen szürreális” – mondta Holly.

Anya és lánya megvalósították az álmukat - mindketten pilóták, akik együtt repülnek
Fotó: Southwest Airlines

Holly az egyetem után utaskísérőként dolgozott egy másik légitársaságnál, amikor egy nap ráébredt, hogy igazából pilóta szeretne lenni. A gondolat váratlanul fogalmazódott meg benne az egyik útja során, de biztos volt abban, hogy ezt akarja. Ezután elkezdett dolgozni álma megvalósításán, és közben a családjáról is gondoskodott.

Hirdetés

„Csak ültem a gépen, és volt egy pillanat, amikor mintha megvilágosodtam volna, hogy igen, ez az! Ezzel akarok foglalkozni életem hátralévő részében. Szóval hazamentem, elmondtam a férjemnek, Toddnak, és ő először csak nevetett, mert három gyerekünk volt, a legkisebb 1 éves, Keely alig több mint 2, Zoey pedig 3 és fél éves. Ekkor vettem az első repülőleckét. Todd azt monda: Rendben, csináljuk ezt. Aztán csak haladtunk előre lépésről lépésre” – mesélte Holly.

Anya és lánya megvalósították az álmukat - mindketten pilóták, akik együtt repülnek
Fotó: Southwest Airlines

Keely figyelemmel követte édesanyja karrierjét, és 14 éves korában eldöntötte, hogy ő is a nyomdokaiba lép. 2019-ben szerezte meg a pilótaengedélyét, három évig a Horizon Air regionális légitársaságnál dolgozott, majd 2022-ben csatlakozott a Southwesthez, ahol az édesanyja is dolgozik.

„Mindig is a Southwest Airlines volt a végcél. Soha nem is volt más lehetőség.” – magyarázta Keely, Holly pedig hozzátette: „Ez egy valóra vált álom.”

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek