KezdőlapSzínesRémálom a csontkovácsnál: egy szerencsétlen mozdulat változtatta meg örökre Kevin Sorbo életét!

Rémálom a csontkovácsnál: egy szerencsétlen mozdulat változtatta meg örökre Kevin Sorbo életét!

-

Kevin Sorbo-t leginkább a Herkules című sorozatból ismerhetjük. A színész éjt nappallá téve formálta testét, hogy a lehető leghitelesebb megjelenést kölcsönözzön a filmbeli karakterének. Edzések edzéseket követtek és függetlenül attól, hogy egy forgatási nap milyen hosszúra nyúlt, ő egyetlen alkalmat sem hagyott ki az edzőteremben.

Sorbo Minnesota államban született és nevelkedett, anyja nővérként, míg édesapja tanítóként dolgozott. Mound, Sorbo szülővárosa egy aprócska település, amelyet mesebeli tavak, öblök és erdők vesznek körül. Már gyerekkorában kikristályosodott, hogy a szíve a művészetek felé húz, hiszen modellezni kezdett s innen már egyenes út vezetett a színészek világába, ahol kisvárosi ember létére úgy tudott érvényesülni, hogy folyamatosan nyomult előre és egyetlen egyszer sem torpant meg egy-egy rendezői visszautasítás után.

Hirdetés

Aztán idővel rámosolygott a szerencse és megkapta élete első főműsoridős szerepét. A Herkules 5. évadának forgatásán Sorbo különleges kapcsolatba lépett Istennel.

Az akkor 38 éves Sorbo elkötelezetten hitt abban, hogy a világ legerősebb embereként egyetlen veszélyes jelenetnél sincs szüksége dublőrre. Aztán a folyamatos erőltetéseknek és sérüléseknek rövidesen meg is lett az eredménye. Sorbo bal karjánál súlyos problémák merültek fel, amelyek rövid idő alatt olyannyira veszélyeztették az egészségét, hogy a szakértők alig tudták megmenteni az életét.

Hirdetés

„Azt sem tudtam mi történik” – emlékszik vissza Sorbo. „A csontkovácsomhoz mentem, lefeküdtem az asztalra, aztán egy belső hang a fejemben ez üvöltötte: Ne hagyd, hogy kicsavarja a nyakad!”

A hang egyre csak erősödött, de Sorbo próbálta nem figyelembe venni – írja a The Epoch Times.

A csontkovács nekilátott Sorbo nyakának, ám egy óvatlan mozdulat miatt aneurizma alakult ki a színésznél, amely aztán több száz vérrögképződést vont maga után és három agyvérzést is okozott a 3 éves felépülési folyamata során.

„Emlékszem, hogy behurcoltak a Los Angeles-i Cedar Sinai sürgősségi osztályra és eközben csak azt mondogattam magamban, hogy ma meg fogok halni.”

Sorbo ekkor érezte, mekkora vétek volt nem hallgatni arra a belső hangra. A felépülés sok időbe telt, de a színész mindvégig kitartott.

„Mindig is volt hitem, de igazán csak akkor erősödött meg, amikor ez a baleset bekövetkezett az életemben. Úgy hiszem, hogy az emberek többsége pont a nehéz időszakokban veszítik el az Isten iránt érzett hitét, de ez az eset számomra pont, hogy új ajtókat nyitott ki.”

A felépülése után aztán Sorbo egész élete, attitűdje megváltozott és már a vásznon is egyre nehezebben tudott azonosulni egy-egy negatív karakter jellemével, mert olyan művekben akart szerepelni, amely pozitív hatással van a nézőközönségre. Ám mivel nem volt sok lehetősége a válogatásra, saját projektekbe fogott.

Tehetséges feleségével, Sammel karöltve egy saját családi filmstúdiót alapítottak, Sorbo Family Film Production néven.

Sorbo szárnyai alatt mind olyan produkciók láttak napvilágot, melyek a reményt és a hit végtelenségét hirdetik. Legfőbb célkitűzése volt az, hogy felemelő tartalmakat gyártson a hagyományos médiafogyasztók számára.

Sorbo egyik leghíresebb alkotása, a „God’s Not Dead” mára már 140 millió dollárnyi bevételt hozott a konyhára világszerte, holott a filmet mindössze egy 2 milliós büdzséből forgatták.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek