KezdőlapSzínesAz édesanya megtudta, hogy a fia tömeggyilkosságra készült, és értesítette a rendőrséget

Az édesanya megtudta, hogy a fia tömeggyilkosságra készült, és értesítette a rendőrséget

-

Amikor egy édesanya takarítás közben rábukkant 17 éves fia naplójára, megtudta, hogy a fiú borzalmas gyilkosságokat tervez az iskolájában. Ezután olyasmit tett, amire nem minden szülő lett volna képes – értesítette a rendőrséget.

Nicole Schubert 2019 szeptemberében bukkant rá fia naplójára takarítás közben, és mivel kíváncsi volt rá, mi járhat a fiú fejében, belelapozott a füzetbe. Legnagyobb rémületére a sorokból egy borzalmas tömeggyilkosság tervére derült fény, amit a fiú ijesztő részletességgel fejtett ki.

Hirdetés

„Nagyon szemléletes volt. Egyszerűen szívszorító volt. Nem igazán akartam tudni a részleteket” – mesélte a nő.

A tinédzser azt írta, hogy először hajnali 5-kor megöli az édesanyját, és a nő barátját, majd bemegy az iskolába, és ott megtámadja az osztálytársait. Schubertet sokkolta a naplóbejegyzés, hiszen álmában sem gondolta volna, hogy elsőszülött fia ilyesmire lehet képes.

Hirdetés

Időre volt szüksége, hogy átgondolja, mit tegyen, és közben majd megszakadt a szíve a tudattól, hogy mire készül a fia. „Ő az én gyerekem. Én adtam neki életet. Nagyon fáj. Még mindig nagyon fáj” – nyilatkozta később.

Fotó: YouTube

Néhány órával később tájékoztatta a rendőrséget fia terveiről, és átadta neki a naplót. Mint minden szülő, ő is a legjobbat akarta a fiának, és arra jutott, hogy ha valóban komolyan gondolja mindazt, amit leírt, nagyobb biztonságban lesz a börtönben, ahol nem valósíthatja meg a tervét.

Elmondta, hogy végiggondolta, mennyi kárt okozhatott volna a fia, és úgy érezte, az a legjobb, ha segítséget kér, még mielőtt valóban baj történne. „Ez nem csak rólam és róla szólt. Egy egész iskoláról volt szó – több száz emberről, több száz gyerekről” – magyarázta.

Abba is belegondolt, hogy sok munkatársa gyereke is ugyanabba az iskolába jár, és nem hagyhatta, hogy a fiú tönkretegye ezeknek az embereknek az életét.

Néhány hónappal a fia naplójának felfedezése előtt Schubert talált egy csőbombát és néhány robbanóanyag készítéséhez használt anyagot is a házban, és ezekről is beszámolt a rendőrségnek.

A rendőrség letartóztatta Schubert fiát, amikor aznap hazaért az iskolából. Amikor kihallgatták, egy kést találtak a zsebében. A fiú azt mondta, mindaz, amit a naplójában leírt, csak egy történet, és tagadta, hogy valóban tömeggyilkosságra készült volna. Végül mégis bűnösnek vallotta magát, és 18 hónap közösségi felügyeletet és 20 óra közmunkát kapott. Ugyanakkor pszichológiai vizsgálaton is átesett, és egy időre eltiltották az iskolából. Most azt tervezi, hogy a középiskola befejezése után folytatja a tanulmányait.

Schubert nem bánta meg, hogy feljelentette a saját fiát, és azt mondta: „Úgy gondolom, hogy életeket mentettem.”

A közelmúltban az Egyesült Államokban történt iskolai lövöldözések után Schubert fontosnak tartotta, hogy megossza a történetét, és figyelmeztessen más szülőket arra, hogy figyeljenek oda gyerekeik viselkedésére.

„Foglalkozz a gyerekeid dolgaival, még akkor is, ha nekik nem tetszik ez. Márpedig nem fog tetszeni nekik. De szülőként az a dolgunk, hogy tudjuk, mit csinálnak a gyerekeink. Csak légy körültekintő, és figyelj oda a jelekre. A gyerekek általában a tetteikkel jelzik, ha valami nincs rendben” – mondta.

Azt is hozzátette, hogy a fia csak azért nincs börtönben, mert időben közbelépett. Ha úgy döntött volna, hogy elrejti a naplót, a történet sokkal rosszabbul is alakulhatott volna.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek