KezdőlapSzínesAz 5 éves ráktúlélő kisfiú legnagyobb álma vált valóra: „A mosoly az...

Az 5 éves ráktúlélő kisfiú legnagyobb álma vált valóra: „A mosoly az arcán megfizethetetlen volt!”

-

Ennek a floridai napközis gyereknek a legnagyobb álma vált valóra, amikor a helyi hatóságok „tiszteletbeli helyettesnek” nevezték ki. Az 5 éves kisfiú tanítója beszélt össze a hatóság embereivel, hogy a bátor kis hős olyan élményben részesülhessen, amelyet sosem feled majd el.

A kis Merrick Lloyd az elmúlt 7 hónapot folyamatos kemoterápiás kezelésekkel töltötte, mivel egy elég komoly rákos betegség támadta meg aprócska szervezetét.

Hirdetés

„Imádta nézni a Mancsőrjáratot” – kezdett a fiúról mesélni, Sandee Jakubik, a kisfiú tanítója. „Idén pedig azt mondta, hogy leginkább seriff szeretne lenni, hogy elbánhasson a rosszfiúkkal.”

Fotó: Sandee Jakubik

Merrick nagy meglepetésére most július közepén került sor és Polk Megye seriff irodájában szinte minden rangos tisztviselő összegyűlt, hogy a kisfiút fogadhassa. A szervezők és a tisztségviselők előre megegyeztek, hogy felosztják a programokat, hogy még véletlenül se fárasszák ki a kis hőst.

Hirdetés

Az első napon a fiú bejárta az egész állomást, megnézte a gépjárműveket, a helikoptereket és tankokat, majd a nap végén a személyre szabott seriff egyenruháját is megkapta.

Fotó: Sandee Jakubik

„A mosoly az arcán megfizethetetlen volt!” – emlékezett vissza Jakubik. A nagy találkozót egy gyors fegyver- és bilincshasználattal kapcsolatos bemutatóval zárták, sőt még a fémdetektornál is mókázhatott a kisfiú. Távozás előtt Merrick egy emléklapot és egy kellékekkel teli hátizsákot is kapott Grady Judd serifftől, aztán megegyeztek, hogy jövő héten folytatják a kalandozást.

A rá következő héten valóban ismét Merrické volt a főszerep a seriffhivatalban, ahol színlelt letartóztatásokat, SWAT-os akciókat és versenyeket szerveztek számára.

Fotó: Sandee Jakubik

Az emlékezetes élményekről a kisfiú iskolája és a seriffhivatal is egyáltalán beszámolt a saját közösségi felületein. Egy felemelő és megható kezdeményezésről cikkeztek, amelyben még visszanyerhetjük az emberi jóságba és figyelmességbe fektetett hitünket.

Merrick édesanyja, Michelle elmondása alapján, a kisfiúnál 2020. szeptemberében jelentkeztek az első panaszok. Hasi fájdalmakra és székrekedésre panaszkodott, amely hamarosan csak még rosszabb lett. Az első novemberi kivizsgálás még nem mutatott ki semmilyen komolyabb háttérben húzódó elváltozást, de néhány napra rá Merricknél újabb rosszullétek jelentkeztek.

Fotó: Sandee Jakubik

Aztán a dolgok felgyorsultak, mert a fiú állapota egyre csak romlott a folyamatosan kínzó hányinger és rosszullétek miatt. Műtétre került sor, ahol az orvosok egy daganatot vettek észre a vastagbél területén.

„Hallani, hogy a gyermeked rákos, mindennél kétségbeejtőbb” – tette hozzá Michelle.

Merrick 6 fázisos kemoterápián esett keresztül, aztán újabb műtétek vártak rá, de néhány hónap leforgása alatt a betegség megfordult és a kisfiú állapota javulni kezdett, s ma már sikerrel elmondhatja, hogy mindössze 5 évesen legyőzte az egyik leghalálosabb betegséget.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek