KezdőlapSzínesAkkor kezdte orvosi karrierjét a 100 éves bácsi, amikor a penicillin még...

Akkor kezdte orvosi karrierjét a 100 éves bácsi, amikor a penicillin még nem is létezett

-

Dr. Howard Tucker, neurológusnak esze ágában sincs visszavonulnia, még így a 100 életéve után sem.

„Igazi híresség leszel, ha egyszer megéred a 100 évet” – nyilatkozta viccesen Tucker, aki a News5Cleveland-nak adott interjúja alapján a haditengerészetnél teljesített szolgálatot a II. Világháború alatt, sőt, ő volt a neurológiai osztálynak a főorvosa a Koreai háború ideje alatt. Leszerelése után aztán közel a 60-hoz úgy döntött, hogy a jogi pálya felé veszi az irányt és beiratkozott egy jogi egyetemre is.

Hirdetés

Élete során 4 gyereke született szeretett feleségétől, akivel immáron 65 éve alkotnak egy párt, és saját bevallása szerint még sosem vitatkoztak egyszer sem.

Akkor kezdte orvosi karrierjét a 100 éves bácsi, amikor a penicillin még nem is létezett
Fotó: Twitter

Tucker tavaly írta be magát a Guinness-rekordok könyvébe, mint a valaha volt legidősebb praktizáló orvos a földön.

Hirdetés

„Elképzelheted milyen érzés lehet. Mindenkinek elmesélem és mindenkit mosolyra fakaszt” – tette hozzá boldogan Tucker.

Dr. Howard Tucker még akkor kezdte a gyógyítás csínját-bínját kitanulni, amikor még a penicillin, a MRI-s vizsgálatok és CT nem is létezett.

Tucker jelenleg a St. Vincent Medical Charity Medical Center nevezetű intézménynél tevékenykedik, mint tanácsadó és egyetemi oktató.

Austin unokája szerint, a nagypapa egy rendkívül aktív személyiség, aki nem tűri meg, ha nem ő irányíthatja a saját életét.

Akkor kezdte orvosi karrierjét a 100 éves bácsi, amikor a penicillin még nem is létezett
Fotó: Twitter

„Amikor segítségért hív fel telefonon, nem azt kéri, hogy „Austin, ezt és ezt megtennéd és elintéznéd nekem”, hanem arra kér, hogy magyarázzam el, ő hogyan tudná megoldani a fennálló problémáit. Igazán érdekli őt a világ működése és mindig tenni akar.”

Dr. Howard Tucker szerint, a hosszú életének titka elsősorban a genetikai adottságainak köszönhető, de külön kihangsúlyozta a cigaretta káros hatásait is, amit ő merőben elutasít.

„Mindig is élveztem, amit csináltam. A visszavonulás a hosszú élet gyilkosa. Aktívnak kell maradni”– tanácsolja a 100 éves doktor úr.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek