KezdőlapSzínesA híd alatt élő hajléktalan fiatal elsődleges gondja a kiskutyája épsége

A híd alatt élő hajléktalan fiatal elsődleges gondja a kiskutyája épsége

-

Egy híd alatt élő amerikai tinédzser újra találkozhatott szeretett kutyusával, akit a segítő közösség közbenjárásával sikerült egy állatmenhelyen elhelyeznie, hogy ne kelljen osztoznia gazdája sorstalanságán.

Kris Robinsnon, a Mississippi államban található Senatobia-Tate megye állatmenhelyének igazgatója szemtanúja volt, ahogyan egy áprilisi napon a fiú beállított a szeretett kiskutyájával, holott a fiatal is pontosan tudta, hogy a menhely kapacitása már hónapok óta a maximumon pörög, így kiskedvencének esélye sem lehet a bejutásra.

Hirdetés

Robinson visszaemlékezései szerint a fiatal fiú kint hagyta a kiskutyát, amíg ő megpróbálta elintézni a lehetetlent. Jada, a kutyus pedig türelmesen várt, míg Robinson elmagyarázta a fiúnak, hogy valóban lehetetlent kér.

Fotó: Senatobia Animal Shelter

„Azt mondtam neki, hogy barátom, annyira tele vagyunk, hogy egy szabad kennelünk sincs. De mondd el, hogy mi a helyzet?” – emlékezett vissza a beszélgetésre Robinson.

Hirdetés

„Nos, hajléktalan vagyok és nagyon aggódom a kutyám épségéért. Mindig, amikor eljövök a híd alól és próbálok munkát találni, nagyon izgulok, hogy ugyanott fog-e várni, mikor visszatérek” – válaszolta a fiú.

A fiú látszólag nagyon szégyellte a helyzetét, ezért Robinson nem is nagyon erőltette tovább a dolgot, inkább szemügyre vette az alig 5 hónapos kiskutyát és érezte, hogy őket most nem hagyhatja cserben.

„Nagyon magával ragadott a fiú karaktere. Még egy kis zsáknyi élelmet is hozott magával a kutyus számára” – így aztán Robinson beleegyezett és nyilvántartásba vették a kutyát. A fiú egyetlen kérése csupán annyi volt, hogy látogathassa Jada-t, amíg azt valaki örökbe nem fogadja.

A történtek után Robinson a Facebook-on osztotta meg a megható esetet, abban a reményben, hogy hátha valamelyik ismerőse valamilyen módon tudta segíteni a bajba jutott fiún.

Fotó: Senatobia Animal Shelter

Aztán pár nap elteltével a fiú valóban érkezett a megígért látogatásokra, s Jada is valóban nagy örömmel ugrott egykori gazdája ölébe, de Robinson úgy érezte, hogy alaposabban utána kell járjon, hogy hogyan is juthatott idáig.

Amint aztán a nyomozások során kiderült, a 17 éves fiú már közel egy éve elszökött otthonról, mert az édesanyja veszélyes és erőszakos volt.

„Képes volt meghozni a saját döntéseit, és ezzel a hatóságok is egyetértettek. Most már jobbra fordult a sorsa, de szemtanúja lenni annak, hogy egy ilyen nehéz helyzetben valakinek mégiscsak egy kutya élete a prioritás, rendkívül megható. Ma már dolgozik és fedél is van a feje fölött, hála a segítő közösségünknek” – tette hozzá Robinson, aki nagyban hozzájárult a fiatal sorsának jobbátételéhez.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek