KezdőlapHírekÓrákig várt a könyvbemutatón az írónő, de senki sem ment el az...

Órákig várt a könyvbemutatón az írónő, de senki sem ment el az eseményre – büszkén vállalta fel a kudarcot

-

Helena Estrada írónő egy pláza közepén ücsörgött egyedül az új könyvének felállított standjánál azért, hogy a dedikálásra és a könyvbemutatóra ellátogató olvasókkal szóba álljon, viszont senki sem ment el az eseményre. A kellemetlen szituációt felvállalva kiposztolta a történteket a közösségi oldalára, hogy normalizálja az emberek körében a kudarcok előfordulását.

Órákig várt a könyvbemutatón az írónő, de senki sem ment el az eseményre - büszkén vállalta fel a kudarcot

Mindenkinek vannak olyan álmai, amelyeket meg akar valósítani, de a bukástól való félelem a legtöbbünknél valahogy mindig felülkerekedik s ezért ezekből az álmokból csak nagyon keveset váltunk valóra. Sosem könnyű egy olyan projektbe kezdeni, amely főleg másoktól függ, hiszen ha te meg is teszel minden tőled telhetőt, nem biztos, hogy mások számára is olyan fontossággal bírnak a kitűzött céljaid.

Valami hasonló történt Helena Estrada ügyvédnővel és írónővel, aki az új könyvét próbálta bemutatni a nagyközönségnek, ám a dedikálásra senki sem látogatott el.

Fotó: Helena Estrada/Instagram

Helena egy rendkívül tanult és művelt nő, mesteri diplomával rendelkezik pénzügyi szakterületen, rendszeresen készít podcasteket, előadásokat tart és a női munkaerő kiemelése egyik fő szívügye.

Második könyvének útra bocsájtása azonban kudarcba fulladt, annak ellenére, hogy az eseményt a helyi médiában is meghirdették.

„Néhány könyvel az asztalon letelepedtem és üldögéltem. Aztán senki sem jött”írta az Instagram posztban Helena, amelyhez csatolta azt a fotót is, ami valóban a kellemetlen szituációt ábrázolja, ahogyan az olvasókra vár a pláza közepén.

„Ez is az utazás része. Hasonló dolgok történtek már a múltban is és biztos vagyok benne, hogy a jövőben is fognak – és nem hiszem, hogy ezzel egyedül lennék” – állt még a posztban.

Fotó: Helena Estrada/Instagram

A virtuális közönség azonban azonnal felkapta az írónő sztoriját és tömkelegével érkeztek a bátorító és elismerő kommentek.

„A történeted futótűzként terjed, mert eredeti, bátor és emberi. És az az egyszerűség. amivel ezt leközölted kivételes személyiségre enged következtetni” – írta az egyik kommentelő.

Helena sok bátorítást kapott így végül túl tudott lépni a történteken és elhatározta, hogy nem adja fel.

„Megérte végig olvasnom a kommenteket. Sokat tanultam belőlük. Sokan a bátorságomat értékelik, de ez sokkal bonyolultabb annál.”

Színes

Hírek