KezdőlapSzínesA 22 éves rendőr, akire nyolcszor lőttek rá, 6 hónap után végre...

A 22 éves rendőr, akire nyolcszor lőttek rá, 6 hónap után végre hazamehetett: “Ez egy igazi isteni csoda”

-

Tyler Moldovan phoenixi rendőr 2021 decemberében súlyosan megsérült, miközben egy ügyben nyomozott – a 22 éves férfire nyolcszor lőttek rá.

A 22 éves rendőr, akire nyolcszor lőttek rá, 6 hónap után végre hazamehetett: "Ez egy igazi isteni csoda"

Az eset után Tyler majdnem egy hónapig kritikus állapotban volt, és lélegeztető gépen kellett őt tartaniuk, majd további 5 hónapot töltött egy rehabilitációs klinikán. Most azonban végre hazamehetett. Moldovan csütörtök délben érkezett meg a Deer Valley repülőtérre.

Felesége, Chelsea, a férfi rehabilitációja alatt rendszeresen frissítéseket tett közzé az állapotáról az Instagramon.

Fotó: prayfortylerm/Instagram

„129 nappal ezelőtt bejelentkeztünk a rehabilitációs programba. Ma csodálatos előrehaladással, elképesztő erőforrásokkal és fantasztikus új barátokkal (a csapatunkkal és a családtagjainkkal) távozunk. Az Úr áldjon meg mindenkit, aki ilyen csodálatos módon gondoskodott rólunk” – írta a nő.

Moldovan 2021. december 14-én sérült meg, amikor egy szabálytalankodó sofőr esetében nyomozott. Essa Williamst, a 24 éves gyanúsítottat, aki rálőtt a rendőrre, végül sikerült elfogni, és többek között gyilkossági kísérlettel vádolták.

Fotó: prayfortylerm/Instagram

Moldovan három héttel az eset után mehetett ki először a szabadba, hogy friss levegőt szívhasson. Felesége az Instagramon így fogalmazott ezzel kapcsolatban: „Isten kegyelméből Tyler ma ment ki először a napra. Isten nagyon jó hozzánk. Jézus az egyetlen reményünk.”

Chelsea arra kérte az embereket, hogy imádkozzanak férje felépüléséért, miközben a férfi állapota lassan javulni kezdett. „Megőrizzük a hitünket, és bízunk benne, hogy Tyler állapota egyre jobb lesz. Az a fejlődés, amit három hét alatt elért, önmagában is csodálatos – a lehetetlen is lehetségessé vált” – írta a nő, és azt is elmondta, hogy a férje „kiterjedt neurológiai sérüléseket szenvedett”.

Fotó: prayfortylerm/Instagram

Moldovan néhány nappal később elkezdte mozgatni a végtagjait, és néhány hét múlva kiengedték őt a kórházból, hogy egy rehabilitációs központban folytassa a felépülés felé vezető utat.

A férfi egyelőre kerekesszékben ül, de a családja és a barátai bíznak benne, hogy teljesen felépül. David Margau, Moldovan egyik barátja azt mondta: „Ez egy igazi isteni csoda. Nincs más magyarázat, ezt nem lehet tagadni. Nem is kellene itt lennie, nyolcszor rálőttek, ez egy csoda.”

Színes

Hírek