KezdőlapSzínes7 híresség, akik kertészkednek

7 híresség, akik kertészkednek

-

Azt hinné az ember, hogy a hírességeknek nincs ideje, sem kedve kertészkedni, viszont a valóságban nem is tévedhetnénk nagyobbat. Rengeteg celeb szeret a kertjében időt eltölteni napjának nyugodtabb felében, ezek közül gyűjtöttünk össze 7-et nektek!

7 híresség, akik kertészkednek

1. Julia Roberts

Julia Roberts nagy rajongója a fenntarthatónak, és imádja a biokertészkedést. Gyermekeit is megtanítja kertészkedni, hogy megértsék, honnan származik az ételük.

Kedvencei: Kelkáposzta (kelkáposzta chipset készít a gyerekeinek).

Tanulság: Ha a gyerekeket arra ösztönzi, hogy menjenek a kertbe, jobban megértik, honnan származik az ételük.

2. Károly herceg

A Highgrove House Károly herceg vidéki otthona. Itt a látogatók bejárhatják a kertjét, amely 37 hektárnyi biokertet, különleges tematikus kerteket, a Thyme Walkot (egy illatos gyógynövényekkel teli ösvényt) és egy négyhektáros vadvirágos rétet foglal magába. A Highgrove-kert talán egyik legnagyobb különlegessége a fallal körülvett konyhakert, amely elegendő zöldséget és gyümölcsöt termel ahhoz, hogy a királyi háztartás teljesen önellátó legyen. A kertben almaültetvény is található, amelynek gyümölcseit egy közeli idősek otthonába és kórházba küldik.

Kedvencek: Charlotte burgonya, Happil eper, póréhagyma, tavaszi káposzta, kelbimbó és sárgarépa.

Tanulság: Az őshonos növények változatossá és színessé tehetik a kertet.

3. Oprah

Oprah a kertészkedés iránti szeretetét a nagymamájának köszönheti, aki egy kis Mississippi állambeli farmon nevelte fel. Mostani, 16 hektáros farmjával Mauin reméli, hogy eleget tud termelni ahhoz, hogy visszaadjon a gyönyörű szigetnek, és önfenntartóbbá tegye azt. Úgy véli, hogy a farmja segített neki a súlyával kapcsolatos küzdelmeiben, és segített neki abban, hogy jobban megértse, milyen fontos, hogy egészséges ételeket juttasson a szervezetébe, miközben a fa kerti székek-en ül.

Kedvencek: Babaparadicsom, bazsalikom és hortenzia

Tanulság: A kertészkedésnek nem csak magadnak kell hasznára válnia, hanem a közösségnek is segíthet.

4. Lauren Conrad

Lauren édesanyjától örökölte a kertészkedés szeretetét. Bár jelenlegi lakhelyén, Los Angelesben nem sok hely marad a kertészkedésre, Lauren egy cserepes balkonkertben elégítette ki a kertészkedés iránti igényét.

Kedvencei: szukkulensek és fűszernövények.

Tanulság: Kis helyen is lehet gyönyörű kertet létrehozni.

5. Nicole Kidman

A kertészkedés Nicole Kidman egyik kedvenc hobbija. Van egy organikus zöldségeskertje, és elmondása szerint a körülötte lévő vadon élő állatok és tájak inspirálják.

Kedvencei: Gardeniák és kukorica

Tanulság: A kertészkedés hobbiját bármely életkorban elkezdheted.

6. Jessica Alba

Jessica Alba, aki valószínűleg az egyik leghíresebb sztáranyuka, igyekszik környezetbarát környezetben élni. Igyekszik minél többet rávenni a lányát, Honor-t a kertben, és megtanítja neki, hogyan főzzön ételeket abból, amit megtermelnek. Alba reméli, hogy mindkét lányát arra inspirálja, hogy a környezetvédelem szószólói legyenek.

Kedvencek: Butternut tök és kelkáposzta

Tanulság: A kertészkedés megtanítja a gyerekeket a környezet tiszteletére.

7. Jake Gyllenhall

Jake Gyllenhall a The Edible Schoolyard Project nagykövete és szóvivője. Az inspirálta, ahogyan a kertészkedés összehozta a családját és a közösségét, amikor felnőtt. De persze azt is élvezte, hogy utána leülhetett a kerti dohányzó asztal társaságában.

Kedvencei: Bármi, ami frissen terem a kertből, a kedvence.

Tanulság: A kertészkedésnek fontos részét kell képeznie a tantervnek.

Színes

Hírek