KezdőlapSzínesKórházba sietett a hármasikrekkel terhes lányával, ekkor még senki sem sejtette, hogy...

Kórházba sietett a hármasikrekkel terhes lányával, ekkor még senki sem sejtette, hogy a gyerekek anya nélkül fognak felnőni!

-

Mi sem lehetne szörnyűbb, mint egy édesanya elvesztése, miközben egy új életet próbál a világra hozni. A szülés közbeni komplikációk miatt viszont sajnos sok édesanya az életét adja az újszülöttért.

Kórházba sietett a hármasikrekkel terhes lányával, ekkor még senki sem sejtette, hogy a gyerekek anya nélkül fognak felnőni!

A szülés maga a csoda, ám óriási fájdalmakkal és nem várt eseményekkel is tarkított, amely rosszabb esetben emberi életekbe is kerülhet. Egy édesanya elvesztése az egyik legnagyobb csapás, amelyet egy család megtapasztalhat, arról nem is beszélve, hogy sok esetben hatalmas problémát okoz az újszülött felnevelésének kérdése.

Martin Magaoa, a 4 gyermekes családapa sajnos megtapasztalta, milyen egy feleség és édesanya elvesztése, ugyanis a hármasikrek születése közben az édesanya szervezete feladta a harcot és elhunyt.

Fotó: Martin Magaoa

Chervonne Magaoa, a 34 éves Új-Zéland-i nő még a főiskolán találkozott élete szerelmével és rövidesen 2007-ben össze is házasodtak. A lakodalom után a pár tudatosan ráállt a családalapításra, ám rövidesen kiderült, hogy a pár mindkét tagja termékenységi problémákkal küzd. Többszöri mesterséges megtermékenyítési eljárás után aztán Chervonne végre teherbe esett és a pár boldogsága azonnal megháromszorozódott, mikor kiderült, Chervonne hármasikreket hord a szíve alatt.

A nő hetente látogatta a helyi klinikát, és minden rendben is ment egészen 2017 augusztusáig, amikor is egy újabb rutinvizsgálat során az orvosok aggasztó információkkal álltak elő.

Fotó: Martin Magaoa

„Egy-egy ilyen vizsgálat általában 30 percet vesz igénybe, de az övé nagyon elhúzódott” – emlékezett vissza a nő édesapja, Hyran Smith, aki püspökként tevékenykedett.

Ekkor még egy hónap volt hátra Chervonne várandóságából, ugyanis a nő szeptember 6-ra volt kiírva. Az illetékesek azonnal értesítették Martint is, aki azonnal a kórházba sietett, és az orvosok azonnal közölték, hogy még aznap a világra kell hozni a kisbabákat. Hyran püspök azonnal a pár 6 éves gyerekéért sietett az iskolába, hogy ő is részese lehessen a csodának, eközben Chervonne-t előkészítették a császármetszésre.

A műtét sikeres volt és délutánra már meg is születtek a hármasikrek, ám rövidesen nem várt komplikációk jelentkeztek Chervonne-nál.

„Magzatvíz embólia lépett fel és ez okozta a halálát. A szakértői statisztikát figyelve ez egy nagyon ritka dolog, ugyanis 100.000 nő közül csupán egynél fordul elő” – magyarázta az egészségügyi egység egyik főorvosa.

Fotó: Martin Magaoa

A tragikus állapot tulajdonképpen annyit eredményezett, hogy a magzatvíz, amely tartalmazza a baba sejtjeit, hajszálait, vizeletét stb. bejutott az édesanya véráramába és ez szívrohamot váltott ki. A nő halálakor sajnos senki nem volt a közelében, hiszen a szakemberek is a kicsikkel voltak elfoglalva, hiszen nem számítottak rá, hogy egy sikeres szülés után bármilyen gond adódhat az édesanyával.

„Egészséges volt és nagyon szerette volna azokat a kisbabákat. A terhesség alatt is mindent megtett, hogy a fiúknak jó legyen, még a nevükkel ellátott kis ruhácskákat is előkészítette számukra” – emlékezett vissza a püspök úr.

A családot sokként érte a nő elvesztése s miután sikerült feldolgozniuk a történteket nekiláttak a temetési ügyintézésnek. A család barátai több mint 50.000 dollárt gyűjtöttek a GoFundMe oldal segítségével, ám Martin és a gyerekek fájdalmán ez mit sem enyhített.

Az évek múlásával a jószándékú emberek rendszeresen támogatták a bajba jutott családot és Martin hősiesen próbálja nevelgetni a 4 gyereket és minden nap a felesége emléke ad neki erőt.

Színes

Hírek