KezdőlapSzínesEzekkel az otthoni szerekkel enyhítheted viszkető bőröd

Ezekkel az otthoni szerekkel enyhítheted viszkető bőröd

-

A viszkető bőr nagyon kellemetlen és frusztráló. Senki sem szeret állandóan vakarózni, se otthon, se nyilvános helyen. Arról nem beszélve, hogy még esztétikailag is nagyon csúnya tud lenni, hiszen hámlással, és akár még sebekkel is járhat.

Rovarcsípések, az allergiák, a stressz és a bőrbetegségek? Mutatjuk, hogyan tudod egyszerű otthoni módszerekkel enyhíteni a viszketést!

Hirdetés

Mentol

A mentol a menta családjába tartozó növényekben található illóolaj, aminek hűsítő hatása van, ezzel pedig segíthet enyhíteni a fájdalmat és a viszketést. Egy nemrég végzett tanulmányban azt kutatták, hogy a mentol mennyire hatékony a terhes nők bőrviszketésének kezelésében. Az eredmények pedig azt mutatták, hogy nagyon hatékonyan kezeli a menta a bőrviszketést. A használathoz fontos tudni, hogy az illóolajokat fel kell hígítani hordozóolajban, mielőtt a bőrön alkalmaznád!

Hűtés

Nem csak a mentolnak, hanem a vizes hűsítésnek is nagyszerű hatása van, képes megnyugtatni a gyulladt bőrt. Ehhez nem kell mást tenned, mint az érintett felületre hideg vizes borogatást tenned, vagy ruhába csomagolt jeget. Szakemberek javasolják a hidratáló krémek hűtőszekrényben való tárolását, ezzel is hűsítve a bőrt.

Hirdetés

Hidratáló krémek

Ha már hidratáló krémek a hűtőben, akkor beszéljünk kicsit a hidratáló krémekről is, ugyanis egyáltalán nem mindegy milyen krémet használsz. Egyes drogériákban kapható készítmények ugyanis sok mesterséges anyagot tartalmaznak, színezékeket, illatanyagokat, amik allergiás reakciókat válthatnak ki, tovább ronthatják a bőr állapotát. A hidratáló krémekre azért van szükség, hogy visszaállítsák a bőr megfelelő vízháztartását, válassz olyan készítményt, ami valóban alkalmas erre. Olvasd el az összetevőket, és olyan krémet válassz, amibe nyugtató, tápláló hatású természetes anyagok vannak! Ha nem akarod végig böngészni az összes krémet, akkor válaszd a Ceralbin mélyen hidratáló, természetes összetevőkből álló készítményét, ami tökéletes viszketésre, a gyulladás csillapítására, kiszáradt bőr kezelésére.

Almaecet

Egy újabb házi praktika! Az almaecet ecetsavat tartalmaz, amelyet az emberek évezredek óta használnak természetes sebfertőtlenítőként, a viszkető bőr kezelésére is tökéletes. Nagyon egyszerűen tudod használni: az ecetet vízben hígítsd fel 1:1 arányban, majd vidd fel az oldatot a fejbőrre, és hagyd megszáradni, majd óvatosan öblítsd le langyos vízzel. Az ecet égő érzést okozhat nyílt sebeken, ezért amennyiben repedezett a bőröd, vagy vérzik, ne használd!

Szódabikarbóna

Az egyébként sütéshez használt szódabikarbóna gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, ami szintén kapóra jöhet, ha a száraz bőrödet szeretnéd kezelni, ugyanis sok gombaféle okoz viszketést. Adj negyed csésze szódabikarbónát egy kád meleg vízhez, és kész is a viszkető bőr elleni orvosság. De pasztát is készíthetsz szódabikarbónából egy kis víz segítségével, amit közvetlenül a viszkető bőrfelületen alkalmazhatsz.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek