KezdőlapHírekIstenes Bence az El Caminóról: "Életközépi válság miatt vágtam neki a zarándokútnak"

Istenes Bence az El Caminóról: “Életközépi válság miatt vágtam neki a zarándokútnak”

-

Istenes Bence január elején járta be az El Caminót, hogy ismét önmagára találjon.

Csendes zarándokútra indult Istenes Bence, mert újra magára kell találnia

A 34 éves műsorvezető januárban járta be két hét alatt a híres El Camino zarándokutat, azután, hogy szülei azt mondták neki, már egy ideje nem önmaga. Istenes most a saját YouTube műsorában beszélt az élményeiről.

“A szüleim mondták, hogy muszáj elmennem valahova, szakadjak ki ebből a mókuskerékből, mert látják rajtam, hogy nem az az ember vagyok, aki voltam, nem jók az energiáim, a kisugárzásom, frusztrált vagyok, és már másfél éve nem találom önmagam” – mondta a műsorvezető az IstenEst-ben.

Az IstenEst legutóbbi adásának vendégei – Fotó: Istenes Bence/Instagram

“Mondhatni, életközépi válság miatt vágtam neki a zarándokútnak. Az emberek nagy része azért vállalkozik ilyenre, mert szeretné megtalálni az utat saját magához, mert azt érzi, hogy valami nincs rendben az életével. Én is így voltam vele. Tudom, hogy milyen életet szeretnék élni, de egyszerűen nem tudtam megcsinálni, pedig annyira egyszerű a kulcs, csak közben annyi dolog van körülöttünk, hogy saját magunkra sincs időnk” – fogalmazott Istenes Bence.

“Hiszek abban, hogy az El Caminón nagyon más energiák vannak, nem véletlen, hogy ez egy szent út. Elképesztő, hogy milyen hatása van például csak annak, hogy letettem a telefont, letöröltem az applikációkat, átirányítottam a hívásaimat, és a napom hetven százalékában elcsendesedtem. Nem fogadtam hívásokat, nem dolgoztam, nem agyaltam, csak csend volt. Sokszor próbáltam már elvonulni, de mindig nyomkodtam a telefonomat, viszont erre az útra tudatosan készültem. Ilyenkor lehet az ember önző, pedig nagyon sokan megijednek, félnek a csendtől, az egyedülléttől, de nekem jó volt szembenézni saját magammal” – mesélte Bence.

Fotó: Istenes Bence/Instagram

A műsorvezető azt is elárulta, a jövőben is tervez hasonló utakat.

“Visszataláltam önmagamhoz, egy noteszbe jegyeztem fel a fogadalmaimat. Újrakalibráltam az életemet, és leírtam mindent: hogy szeretném, hogy kinézzen egy napom, egy hetem vagy akár egy évem. Bár nem könnyű ezekhez tartani magam a mindennapokban, de igyekszem, mert ez tesz boldoggá” – tette hozzá.

Színes

Hírek