KezdőlapSzínesEgy nő beperelte édesanyja háziorvosát, amiért hagyta őt megszületni

Egy nő beperelte édesanyja háziorvosát, amiért hagyta őt megszületni

-

A nő azt állítja, hogy az orvos nem tanácsolta az édesanyjának a szükséges vitaminok szedését, mielőtt teherbe esett volna.

Egy nő beperelte édesanyja háziorvosát, amiért hagyta őt megszületni

A 20 éves Evie Toombes nemrég a This Morning című műsorban osztotta meg a történetét, amely zavarba ejtette, és megosztotta a nézőket. A műsorban beszélt arról a döntéséről, mely szerint bepereli édesanyja háziorvosát.

Evie a nyitott gerinc, latinul spina bifida nevű fejlődési rendellenességgel született, ami azt jelenti, hogy a magzat gerince nem fejlődik ki megfelelően az anyaméhben, és ez egy rés kialakulását eredményezi. Most ideje jelentős részét kerekesszékben tölti, és gyakran van szüksége különböző kezelőcsövekre.

Fotó: Evie Toombes/Instagram

Tavaly Toombes kártérítést kapott, miután egy bíró megállapította, hogy az édesanyját nem tájékoztatták megfelelően a folsav és a spina bifida megelőzése közötti kapcsolatról. Toombes beperelte a háziorvost, Dr. Philip Mitchellt, azzal a váddal hogy nem tanácsolta édesanyjának, Caroline-nak, hogy szedje be a szükséges vitaminokat a terhesség előtt, ezzel csökkentve a spina bifida kialakulásának veszélyét. A kártérítés pontos összegét nem árulták el, de Toombes ügyvédei jelentős, akár milliós nagyságrendű összegre utaltak.

„Ez egy háziorvos esete, aki bevallotta, hogy hanyagul adott tanácsot. Édesanyám kifejezetten azért fordult hozzá, hogy tanácsot kérjen még a fogantatás előtt, mert épp akkor hagyta abba a fogamzásgátló szedését, és meg akart győződni arról, hogy minden rendben van” – mondta a This Morning műsorában adott interjúban a nő.

Fotó: Evie Toombes/Instagram

Toombes a továbbiakban az édesanyja családi helyzetéről is mesélt: „Nem volt saját családja – az emberek általában valószínűleg az édesanyjukhoz fordulnak – de neki nem volt anyja, akihez forduljon, ezért beszélni akart a háziorvossal, hogy kiderítse, minden rendben van-e.”

Azt is elmondta, hogy az édesanyja megkérdezte Dr. Mitchellt, hogy szedjen-e folsavat, és a háziorvos azt felelte, hogy nem szükséges. „Aztán, miután én megszülettem, és anyám szeretett volna egy második gyereket, meg akart bizonyosodni arról, hogy tehet-e valamit a megelőzés érdekében, és ekkor tudta meg, hogy az orvosnak szólnia kellett volna neki a folsavról.”

Fotó: Evie Toombes/Instagram

Dr. Mitchell ügyvédje, Michael De Navarro azzal érvel, hogy az orvos „ésszerű tanácsot” adott a folsav tabletták szedésével kapcsolatban. Ugyanakkor azt is felvetette, hogy Toombes édesanyja már a konzultáció idején terhes volt. Rosalind Coe bíró azonban elutasította ezt az érvet, mondván: „A körülményekre való tekintettel úgy találom, hogy Mrs. Toombes nem volt terhes a Dr. Mitchell-lel folytatott konzultáció idején. Ezért úgy gondolom, hogy a felperes keresete a felelősség tekintetében érvényesül.”

A This Morning nézőinek véleménye azonban megoszlott Toombes döntésével kapcsolatban. Egy Twitter felhasználó például azt írta: „Ez nevetséges. Crohn-betegségben szenvedek, ezért én is szeretnék milliókat követelni…de nem fogok, mert nincsenek téveszméim.”

Fotó: Evie Toombes/Instagram

Egy másik hozzászóló pedig azt kérdezte: „Ennyire le van égve? Mert ez az egyetlen ok, amire gondolni tudok, hogy ezt tegye. Senki sem tudja megjósolni a terhesség kimenetelét, a világ összes vitaminjának beszedése sem jósolhatja meg a gének összekapcsolódását.”

Egy édesanya is azt írta, hogy összezavarta őt a történet: „Őszintén nem tudom, mit gondoljak erről az esetről, és van egy gyerekem, akinek komoly speciális igényei vannak. Kicsit szelektívnek tűnik, hogy ki mit kap és ki mire jogosult.”

Színes

Hírek