KezdőlapSzínesEgy édesanya Down-szindrómás ikreknek adott életet, aminek az esélye 1 a 2...

Egy édesanya Down-szindrómás ikreknek adott életet, aminek az esélye 1 a 2 millióhoz

-

A floridai jacksonville-i Savannah Ackerman kisbabái, Kennadi Rue és Mckenli, nem mindennapi gyerekek. A kislányok úgynevezett mono di ikrek, ami azt jelenti, hogy külön magzatburokban fejlődtek, de ugyanazon a méhlepényen osztoztak.

Már ez is ritkaságnak számít, ugyanakkor mindkét gyerek Down-szindrómával született, amelynek az esélye körülbelül 1 a 2 millióhoz.

A szülők kezdetben nehezen fogadták a diagnózist, különösen Savannah férje birkózott meg nehezen a hírrel, de nagyon izgatottan várták a lányokat, és végül sikerült is leküzdeniük az akadályokat.

Fotó: Savannah Ackerman

Az ikrek születése minden korábbi kételyt felülírt, és Savannah semmin sem változtatna. „Ugyanolyanok, mint mi. Elérik ugyanazokat a mérföldköveket. Egy kicsit le vannak ugyan maradva, de nem sokkal” – mondta az édesanya.

Savannah mindenesetre feltétel nélkül szereti a lányait, és a TikTokon is megosztja a nővérek mindennapjait az érdeklődőkkel, Down With The Akerman Twins felhasználónéven.

Fotó: Savannah Ackerman

A nővérekről készült videók gyorsan elterjedtek a neten, az egyik legnépszerűbb videójukat például már 1,6 millióan látták.

Bár Savannah kezdetben sokat aggódott lányai miatt, különösen azért, hogy gúnyolni fogják őket, mostanra megnyugodott, és másoknak is próbálja átadni azokat a pozitív gondolatokat, amelyek benne megfogalmazódtak.

Fotó: Savannah Ackerman

„Én nem szeretném ezeket a babákat, ha az enyémek lennének, biztosan azonnal örökbe adnám őket” – írta az egyik hozzászóló, amire Savannah így válaszolt: „Azt mondom, jó, hogy az én gyerekeimnek születtek, és nem a tiednek. Isten tudta, mit tesz, amikor ezeket a babákat a megfelelő szülőknek adta, akik mindentől függetlenül szeretik őket.”

„Ők az én gyerekeim, nem számít, hogy mások mit gondolnak” – mondta az édesanya.

Fotó: Savannah Ackerman

„Nagyon aranyosak, és dobog a szívük. Mindenre képesek, amire mi. Lehet, hogy lemaradnak egy lépéssel, de eljutnak oda” – tette hozzá.

Színes

Hírek