KezdőlapHírekArra kérte az ápolónőt a haldokló anyuka, fogadja örökbe a fiát: "Felnevelnéd,...

Arra kérte az ápolónőt a haldokló anyuka, fogadja örökbe a fiát: “Felnevelnéd, ha én majd meghalok?”

-

A beteg édesanya, Tricia Somers azonnal érezte, hogy valami különleges rejtőzik az ágya mellé rendelt ápolóban, Tricia Seaman-ban. Egész betegsége alatt úgy tekintett Seaman-re, mint egy őrangyalra, akit azért küldtek, hogy befejezze mindazt, amit ő majd nem fog tudni.

Arra kérte az ápolónőt a haldokló anyuka, fogadja örökbe a fiát: "Felnevelnéd, ha én majd meghalok?”

„Még mielőtt szóba elegyedtünk volna egy hatalmas nyugalom kerített hatalmába a közelsége miatt. Olyan volt, mintha valaki meleg pokróccal takart volna be” – nyilatkozta Somers évekkel ezelőtt. „Ilyen köteléket még soha senki kapcsán nem éreztem.”

Somers egyedülálló anyaként nevelte az akkor 8 éves kisfiát, amikor kiderült, hogy végső stádiumú rákban szenved.

Wesley és édesanyja, Tricia Somers

„Hogyan tudnád ezt bárkivel is közölni?” – emlékezett vissza Seaman az első találkozásukra. „Csupán 45 éves volt. Megöleltem.”

Aztán a diagnózis után Somers szokatlan kéréssel fordult az ápolóhoz: „Magadhoz vennéd a fiamat? Felnevelnéd, ha én majd meghalok?”

Tricia Seaman (balra) beleegyezett abba, hogy örökbefogadja Tricia Somers fiát

És annak ellenére, hogy a két nő lényegében idegenek voltak egymásnak, Tricia Seaman és a férje azonnal igent mondtak a bajba jutott beteg édesanya utolsó kérésére.

Az ápolónő örökbefogadta az elhunyt páciens kisfiát

Csupán 8 éves volt a gyerek akkor, mára már betöltötte a 16. életévét egy új szerető család körében. A fiú azóta is hálásan gondol vissza édesanyja kívánságára, mivel a Seaman családnál jobb helyre nem is kerülhetett volna.

„Úgy gondolom, hogy ez volt az egyetlen jó megoldás, amit hozhatott. Minden nap hálával gondolok vissza erre a döntésére” – mondta el Wesley, az árván maradt fiú.

Tricia Seaman férjével, Dannel, és Wesley-el

Wesley búcsúajándékként egy dobozt kapott az édesanyjától, amelyet csak nagykorában nyithatott ki. Az ajándék pedig nem volt más, mint egy kulcstartó, amelyet majd akkor használhat, amikor már megtanult vezetni.

„Annyira különleges fiú, és ami a legfontosabb, hogy jó a szíve és kedves a világhoz” – jellemezte a mostohafiát Seaman.

Micsoda hihetetlen történet, reméljük az elhunyt édesanya is boldogan tekint le a kisfiára és őrangyalaira, akik már az első szóra magukhoz vették egy idegen nő gyermekét.

Színes

Hírek