KezdőlapSzínes„6 gyerekünk van - de ebből 4 nem igazi”

„6 gyerekünk van – de ebből 4 nem igazi”

-

Christinának és férjének, Billnek van két lánya, a 4 éves Grace, és a majdnem 3 éves Joy, de a szülők úgy érezték, valami még hiányzik ahhoz, hogy a családjuk teljes legyen. Christinának volt egy vetélése 6 évvel korábban, amit azóta sem tudott igazán feldolgozni, ráadásul az édesanyját is elveszítette. Hogy szembenézzen a gyásszal és a fájdalommal, egyedi módszert talált.

Miután egy dokumentumfilmben hallott az úgynevezett „reborn (újjászületett) babákról”, úgy döntött, ez az, amire szüksége van. A reborn babák a megszólalásig hasonlítanak az igazi csecsemőkre, például a fejük is ugyanúgy hátracsuklik, mint az élő újszülötteké, ezért úgy kell fogni őket, ahogy egy újszülöttet fognánk, sőt még az illatuk is megegyezik a valódi babákéval. Egyes reborn babák akár 10 ezer dollárba is kerülhetnek.

Hirdetés

„Úgy készültek, hogy úgy nézzenek ki, mint egy igazi újszülött, de valójában nem úgy működnek, mint egy igazi csecsemő. Nem kelnek valóban életre, de úgy tervezik őket, hogy nagyon is valósághűek legyenek. De nem valódiak” – magyarázza az édesanya.

Fotó: reborn_family_channel/Instagram

Ezeket, a babákat sokan kifejezetten gyászoló szülőknek ajánlják és készítik, és a házaspárnak is a veszteség feldolgozásában segítenek. Christina és a férje eddig 4 reborn babát szerzett be, és pontosan úgy bánnak velük, mintha valódi csecsemők lennének, de természetesen tisztában vannak vele, hogy nem azok. Etetik és pelenkázzák a babákat, sőt kirándulásokra és családi összejövetelekre is magukkal viszik azokat. A családnak még egy YouTube csatornája is van, a „The Reborn Family”, ahol megosztják az érdeklődőkkel mindennapi életük részleteit.

Hirdetés

A 4 reborn baba Noah, Chloe, Dax és Claire a család teljes értékű tagjai. „Tisztában vagyok vele, hogy játék babák, tudom, hogy nem igaziak, de úgy megyek bele a szerepjátékba, mintha igaziak lennének” – mondja Christina.

Fotó: reborn_family_channel/Instagram

Christina nyíltan és őszintén beszélt arról, miért van szüksége a babákra: „Soha nem tudtam megnyílni és beszélni a vetélésemről. Csak arra tudtam gondolni, mennyire szeretném, ha édesanyám és a kisbabám ott lehetnének mellettem. Csak azt akartam, hogy abban a pillanatban velem legyenek, és ezt nem kaphattam meg. Nem vagyok felkészülve arra, hogy megbirkózzak egy ilyen nehéz veszteséggel, és ezekkel a babákkal találtam meg a módját annak, hogy továbblépjek.”

Bill először furcsának találta az ötletet, de aztán ő is belement a szerepjátékba, és nagyon is lelkesen viseli gondját a babáknak. Christina testvére, Elisha, eleinte szintén őrültségnek tartotta a dolgot, később azonban ő is megértette, miért van erre szüksége a nővérének.

Fotó: reborn_family_channel/Instagram

De nem mindenki ilyen megértő. Christina tisztában van vele, hogy sokan ítélkeznek felette furcsa hobbija miatt, és nemcsak idegenek, de néhány barát és családtag is.

„Néha nagyon gonosz üzeneteket kapok, az emberek azt mondják, hogy őrült vagyok, hogy rossz anya vagyok, de ha látnának a való életben, tudnák, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz” – mondja Christina, aki egyelőre nem tervez lemondani reborn babáiról.

„Szeretjük ezeket a babákat, úgy bánunk velük, mintha a család tagjai lennének, mi vagyunk a Reborn Család” – mondja Bill.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek