KezdőlapSzínesEgy család örökbe fogadott egy árva gyereket, majd 6 hónappal később levelet...

Egy család örökbe fogadott egy árva gyereket, majd 6 hónappal később levelet kapott a lány nővérétől

-

Nanette Garrett és a férje, Vern egy álom hatása alatt örökbe fogadtak egy ukrán kislányt, de később felfedezték a háttérben rejlő szívszorító történetet, ami arra késztette őket, hogy a lány nővérét is magukhoz vegyék.

Egy család örökbe fogadott egy árva gyereket, majd 6 hónappal később levelet kapott a lány nővérétől

Egy Utah államban élő házaspár mindig is nagy családra vágyott. Már volt hét gyerekük, de szerették volna még tovább bővíteni a családot. De miután Nanette nem esett teherbe, úgy döntöttek, más módot találnak, hogy a család egy nyolcadik gyerekkel gazdagodjon. Az egyik lehetőség, amit fontolóra vettek, az örökbefogadás volt.

Minden egy álommal kezdődött

Nanette és Vern komolyan fontolgatta az örökbefogadás lehetőségét, de a végső elhatározás csak egy különös álom után érett meg bennük. Nanette egyik éjjel azt álmodta, hogy egy kislány ült az ölében.

Nanette Garrett és férje, Vern

Azonnal tudta, hogy a lány az övé. Az álmában lévő lányt körülbelül két-három évesnek írta le, hozzátéve, hogy nagyon tisztán látta maga előtt. „Emily volt a neve, és abban az álomban nekem adták őt. Egyszerűen csak tudtam, hogy lesz egy Emily nevű lányom” – mesélte a nő.

A házaspár Európába utazott

Nem sokkal az álom után Nanette és Vern kapott egy brosúrát, ami ukrajnai és oroszországi örökbefogadásokról tartalmazott információkat. Nanette úgy gondolta, hogy a brosúra egy jel lehet, hogy megtalálja az álmában megjelenő lányt, ezért férjével Ukrajnába utaztak, hogy megkeressék őt.

Ukrajnában elmentek az Országos Örökbefogadási Központba, és keresgélni kezdtek. A központban több nyilvántartást tartalmazó könyvet is adtak nekik, és ők órákon át lapozgatták azokat.

Nanette megálmodta örökbefogadott kislányát, Emily-t

Nanette és Vern sokáig keresgéltek, míg végül rábukkantak egy lány képére, aki nagyon hasonlított az álombeli kislányra. 2002-ben örökbe fogadták a lányt, és Emilynek nevezték el őt.

Emily reakciója az örökbefogadáskor

Emily örökbefogadása simán ment, és azonnal kialakult a kötelék közte és új szülei közt. Vern azonban gyanította, hogy valami nincs rendben a kislány körül. Észrevette, hogy szomorú könnyeket hullatott, amikor elhagyták az árvaházat.

„Nagyon komor volt, nem igazán érzelgős, de ott volt az a néhány könnycsepp, szóval tudtam, hogy van valami a háttérben” – magyarázta Vern.

Nanette Garrett és gyönyörű családja

Emily reakciójának oka

Hat hónapba telt, mire Nanette és Vern megértette, miért érezte magát így Emily aznap, amikor elhagyták az árvaházat. Hat hónappal azután, hogy örökbe fogadták, váratlanul kaptak egy levelet a lány nővérétől, Elizabethtől.

Mint kiderült, Elizabethet elkeserítette húga örökbefogadása. Nem azért, mert nem akarta, hogy a testvérének jobb élete legyen, hanem mert attól tartott, hogy soha többé nem láthatják egymást.

Elizabeth a levélben megköszönte a házaspárnak, hogy örökbe fogadták Emilyt, és gondoskodnak róla, és annak ellenére, hogy soha nem látta őket, azt írta, szereti őket.

Emily ma már érett nővé cseperedett

A még nagyobb család

A házaspárt meghatotta Elizabeth levele, és úgy döntöttek, őt is örökbe fogadják. Nem törődve azzal, hogy egy újabb európai örökbefogadás menyire költséges lehet, Ukrajnába utaztak, hogy magukhoz vegyék Elizabethet.

Emilyt is magukkal vitték, és a kislány nagyon izgatott lett, amikor meglátta a nővérét a repülőtéren. Vern így írta le a gyönyörű pillanatot: „Sétáltunk lefelé a terminálon, és Elizabeth hirtelen kiszúrta Emilyt, és rohanni kezdett felé. Amikor elérték egymást, összeölelkeztek, és túlzás nélkül azt mondhatom, hogy jó egy percig átölelve tartották egymást.”

Az egész egy álommal kezdődött, de a házaspár végül létrehozott egy jótékonysági alapítványt is. A Save a Child alapítvány most sok gyerek életét segít megváltoztatni. Azzal, hogy örökbe fogadták Elizabethet is, Nanette és Vern újra egyesítették a nővéreket, és új reményt adtak nekik.

Fotók: Nanette Garrett/Facebook, Emily Garett/Instagram

Színes

Hírek