KezdőlapSzínesAz ukrán zongorista utoljára zongorázik lebombázott házában, mielőtt elmenekülne a városból

Az ukrán zongorista utoljára zongorázik lebombázott házában, mielőtt elmenekülne a városból

-

Egy ukrán zongoraművész még egyszer utoljára leült a zongorája elé játszani, mielőtt elhagyta volna az otthonát.

Az ukrán zongorista utoljára zongorázik lebombázott házában, mielőtt elmenekülne a városból

Kijevben, és környékén, ahol a videót forgatták, továbbra is kétségbeejtő a helyzet, és a felvételen jól láthatóak a romos épületek.

Irina Manyukina az orosz bombák által súlyosan megrongálódott otthona romjaiban adott elő még egy utolsó Chopin darabot.

A szívszorító felvételt a nő lánya rögzítette, miközben Manyukina otthonuk romjai közt zongorázik a Kijevtől mintegy 80 kilométerre lévő Bila Tserkvában. Elképzelni is nehéz, mit érezhetett Manyukina amikor letörölte a törmeléket a zongoráról, néhány órával azután, hogy egy bomba becsapódott alig néhány méterre a házától.

A 48 éves nő, sok más lakoshoz hasonlóan, most kénytelen volt elhagyni az otthonát és szülővárosát, miután az orosz légicsapások lerombolták a környéket.

Valószínűleg nem kevés bátorság kellett hozzá, hogy a kitört ablakok és a törmelék között játszani kezdjen szeretett zongoráján. Miközben a nő játszik, a videó megmutatja a ház romjait, valamint a hatalmas krátert az utcán, ahol a bomba becsapódott.

Karina Manyukina, a nő lánya, megosztotta a videót a TikTokon ezzel a szöveggel: „Ne ítélkezzetek, az édesanyám profi zongorista, és úgy döntött, hogy játszik még egyet, hogy el tudja engedni mindazt, ami történt.” Nem csoda, hogy a videót több mint 1,6 millióan nézték meg, több mint 225 ezren kedvelték, és 3900 hozzászólás érkezett hozzá.

A család ezután majdnem 500 kilométert utazott a nyugat-ukrajnai Lvivbe, a lengyel határ közelébe, és jelenleg is ott tartózkodnak.

Színes

Hírek