KezdőlapSzínesA egyedülálló anyák egy közös házat vásároltak, mindenben osztoznak és így rengeteg...

A egyedülálló anyák egy közös házat vásároltak, mindenben osztoznak és így rengeteg pénzt spórolnak

-

Két egyedülálló nő úgy döntött, hogy egy olyan lakást vásárol, amely majd hasonló helyzetben lévő nők számára is otthont biztosít. A két barátnő, Holly Harper és Herrin Hopper az évek során számos hasonló élethelyzeten mentek keresztül, többek közt a váláson is.

A egyedülálló anyák egy közös házat vásároltak, mindenben osztoznak és így rengeteg pénzt spórolnak

Mivel teljes szívvel és lélekkel át tudták érezni egymás helyzetét, tudták, hogy ők ketten, történjen bármi is, mindig ott lesznek egymásnak.

Hollynak van egy 9 éves kislánya, Herrin pedig egy 13 éves, és egy 9 gyerek édesanyja. Ők ketten mindent megtesznek azért, hogy megbirkózzanak az egyedülálló szülők életével járó kihívásokkal.

Fotó: Holly Harper

Régen sokat viccelődtek azzal, hogy közös háztartásban neveljék fel gyermekeiket, majd évek múlva úgy döntöttek, hogy közös otthont vásárolnak Washington DC-ben. A tervük az volt, hogy egy erős támogató rendszert hozzanak létre saját maguk és gyermekeik számára. A két anya 2020 augusztusában költözött egy négylakásos otthonba, a marylandi Takoma Parkba.

A szabadon maradt két részt nem sokkal a költözés után bérbe adták egy szintén egyedülálló anyának, Leandra Nicholának, aki a 9 és 12 éves gyerekeivel költözött be az alagsori lakrészbe. A legfelső emeleti részt pedig Jen Jacobs bérelte ki néhány hónappal később.

Fotó: Holly Harper

A biztonságot nyújtó otthont jelenleg “Szirénháznak” hívják. A mitológiai lény szimbolizálja a nők mindenekfeletti erejéből származó hatalmat.

“Úgy élünk, mint a nővérek, a gyerekek pedig az unokahúgaink és az unokaöcséink. Szükségünk van egymásra, de nem függünk egymástól. Mivel emberek vagyunk, mindannyian hibázunk, ezért segítjük egymást, amiben csak tudjuk” – mondta Herrin.

Fotó: Holly Harper

A világjárvány ideje alatt nagyon jó volt a gyerekeknek, hogy a lezárások miatt mégsem kellett teljesen elszakadniuk a kortársaiktól. Jól érezték magukat, hiszen volt, akivel játszani.

Annak érdekében, hogy minden zökkenőmentesen működjön, a nők időnként házgyűlésen beszélik meg a feladatokat, a megoldandó problémákat. Úgy tűnik az egyedülálló szülők számára sem olyan nehéz a gyereknevelés, ha van mellettük egy összetartó és támogató baráti társaság.

Színes

Hírek