KezdőlapHírekA család kutyája támadt rá és ölte meg a 17 hónapos kislányt:...

A család kutyája támadt rá és ölte meg a 17 hónapos kislányt: “Elképesztően fog hiányozni”

-

Bella-Rae Birch a kórházban belehalt a támadást követő sérüléseibe.

A család kutyája támadt rá és ölte meg a 17 hónapos kislányt: "Elképesztően fog hiányozni"

Bella-Rae Birch a kórházban belehalt sérüléseibe, miután hétfőn a Merseyside állambeli St Helens Blackbrook városrészben lévő otthonában megtámadta őt a család kutyája. A család szomszédja sietett a gyerek megsegítésére, miután meghallotta a Bella-Rae sikolyait és sírását. A segítségnyújtás után nem sokkal megérkezett a mentő is, a gyereket azonnal a kórházba szállították. Tragikus módon később belehalt sérüléseibe.

A rendőrség szerint Bella-Rae “elképzelhetetlenül szörnyű körülmények között” vesztette életét, hozzátetták, hogy a közösség “a legtragikusabb hírre ébredt”. Bella-Rae családja közleményében azt mondta: “Családként szeretnénk megköszönni a közösség támogatását. Szeretnénk kérni, hogy hagyjanak nekünk egy kis teret és időt, hogy megpróbáljuk feldolgozni szeretett Bella-Rae tragikus elvesztését. Elképesztően fog hiányozni, de soha nem fogjuk elfelejteni.”

Bella-Rae családja teljesen összetört

A rendőrök szerint a “teljesen összetört” család csak egy héttel korábban vásárolta a kutyát, amely megtámadta a gyereket. Most teszteket végeznek, hogy kiderítsék, az állat illegális fajtájú volt-e, és a nyomozás részeként tervezik azonosítani az állat korábbi gazdáit is. A BBC szerint Steve Brizell felügyelő azt mondta, hogy a kisgyermek halála “egy családot és egy közösséget hagyott teljesen sokkos állapotban”.

“Bella-Rae elképzelhetetlenül szörnyű körülmények között vesztette életét” – mondta. “Jelenleg úgy tudjuk, hogy a család kutyája, amelyet alig egy héttel korábban vásároltak, megtámadta Bella-Rae-t a családi házban. Bella-Rae-t mentőautóval kórházba szállították a mentősök, de a helyszínen lévő rendőrök, a mentősök és az orvosok minden erőfeszítése ellenére Bella-Rae sajnos belehalt sérüléseibe”.

A kislányt a család kutyája támadta meg

A kutyát átadták a rendőrségnek, és azóta elpusztították.

Egy szomszéd, aki segített az újraélesztésben, megosztotta: “A szülők imádták a gyerekeket. Túl felzaklató ahhoz, hogy mást mondjak”. Joanne Matthews elmondta, hogy látott egy mentőautót a ház előtt, majd körülbelül 10 rendőrautó érkezett a helyszínre.

“Láttam, hogy kihozták a kutyát. Nem tudtam megmondani, hogy milyen fajtájú, de hátulról úgy nézett ki, mint egy staffordshire bullterrier vagy pitbull” – mondta.

Az 53 éves asszony hozzátette, hogy a kisgyermek “gyönyörű kislány” volt. “Csak úgy futólag találkoztam a családdal, mindig nagyon kedvesek voltak” – mondta.

Egy másik szomszéd, aki nem akarta magát megnevezni, azt mondta, hogy a rendőrség megérkezése után ért haza. “Az anyuka a ház előtt volt, és sírt. Hisztérikus volt” – mondta. “Ez a környék nagyon csendes és biztonságos a gyerekek számára, de amikor az ember azt hallja, hogy valami ilyesmi történt, az nagyon megrázó”.

Színes

Hírek