KezdőlapSzínesLetartóztatták az ötgyermekes egyedülálló anyát, amiért 14 éves lányát bízta meg, hogy...

Letartóztatták az ötgyermekes egyedülálló anyát, amiért 14 éves lányát bízta meg, hogy vigyázzon kisebb testvéreire

-

A nő négyéves kisfia kiosont a házból, miközben a nővére online órákon vett részt.

Letartóztatták az ötgyermekes egyedülálló anyát, amiért 14 éves lányát bízta meg, hogy vigyázzon kisebb testvéreire

Melissa Hendersont meggondolatlan magatartással vádolják, miután gyermekeit legidősebb lányára, a 14 éves Linleyre bízta, amikor 2020 májusában a járvány miatt bezárták az óvodát, ahová a kisebb gyerekei jártak.

Melissa Henderson ötgyermekes egyedülálló édesanya a georgiai Blairsville-ben. Legidősebb lánya, Linley online órákon vett részt, amikor négyéves öccse, Thaddeus kiosont a házból. A kisfiú meglátta az egyik barátját, és kiment vele játszani. Linley körülbelül 10-15 perc után vette észre, hogy eltűnt, és a Daily Mail szerint egy barátja házában talált rá.

Közben Thaddeus barátjának édesanyja felhívta a rendőröket, és Melissát két héttel később a gyerekei szeme láttára letartóztatták. Henderson akár egy év börtönbüntetésre és 1000 dolláros pénzbírságra is számíthat, ha elítélik. Marc Pilote seriff-helyettes, aki letartóztatta az édesanyát, a jelentésében azt írta, Thaddeust akár el is rabolhatták, vagy elüthették volna, de akár az is előfordulhatott volna, hogy megmarja őt egy kígyó, miután elhagyta a házat.

„Szinte nem is találok szavakat arra, hogy milyen borzalmasan érzem ettől magamat. Őszintén, a szívem mélyéből úgy gondoltam, hogy jó anya vagyok, és mindent megteszek a gyermekeimért. Ettől fosztottak meg, amikor a szemük láttára bilincseltek meg” – mondta a nő.

Letartóztatták, és börtönbe került, majd a volt férje végül kifizette az óvadékot, és hazamehetett. Ügyvédje, David DeLugas az elmúlt két évben azzal érvelt, hogy a vád törvénytelen, és ejteni kell. Az ügyvéd Georgia állam Legfelsőbb Bíróságának egy 1997-es ügyére hivatkozott, amelynek értelmében törvénytelen megbüntetni egy anyát emiatt a teljesen normális szülői döntés miatt. DeLugas, aki pro bono dolgozik a Henderson család ügyén, azt állítja, hogy Georgia állam saját gyermekvédelmi szabályai kimondják, hogy a 13 év alatti fiatalok szüleik beleegyezésével vigyázhatnak kisebb gyerekekre.

„Azt állítják, hogy ugyanez már megtörtént egy évvel korábban is. Vagyis, hogy egy évvel korábban egy 13, majdnem 14 éves gyerek gondjaira bízta a gyerekeit, és ez a két normális, rendben lévő dolog valahogy egy rosszat eredményez” – mondta az ügyvéd a Fox Newsnak. „Akkor sem volt helytelen, és most sem az” – tette hozzá DeLugas, aki indítványozta, hogy ejtsék a Henderson elleni vádakat.

Jeff Langley, a Union megyei körzeti ügyész azonban kijelentette, hogy szerinte a rendőrök észszerűen jártak el, amikor letartóztatták a nőt, mivel Thaddeus már korábban is elkószált otthonról egyedül. A Georgia állami gyermekvédő szolgálat akkor kivizsgálta az ügyet, és figyelmeztette Hendersont.

Amikor Thaddeus 2020-ban is kiosont a házból, újra megvizsgálták az ügyet, de nem találták úgy, hogy a nő mulasztást követett volna el. A letartóztatást végző rendőrök szerint Linleynek tanulási nehézségei vannak, és emiatt megbízhatatlan. Ezzel kapcsolatban Henderson elmondta, hogy a lányának ugyan valóban figyelemhiányos hiperaktivitás-zavara van, de még így is osztályelső, és nagyon jó átlaga van. Ezenkívül elsősegélynyújtó tanfolyamon is részt vett, és elvégezte a Vöröskereszt Gyermekgondozási Programját.

Még ha bűnösnek is találják, Hendersonnak nagy valószínűséggel nem kell letöltenie a börtönbüntetést. Langley szerint a nőnek egyszerűen biztosítania kell, hogy a gyermekei nem vigyáznak a kisebb testvéreikre, ami szerinte az egész közösség biztonságát szolgálná. Henderson jogi költségeit egy GoFundMe kampány fedezte.

Színes

Hírek