KezdőlapSzínesMagához tért a 2 éves kislány, aki majdnem belefulladt egy tóba, és...

Magához tért a 2 éves kislány, aki majdnem belefulladt egy tóba, és 30 percig nem volt szívverése

-

Egy édesanya legrosszabb rémálma, hogy a gyerekének valami baja eshet, és ez különösen igaz lehet, ha tehetetlen, mozdulatlan kétéves kislányát látja maga előtt, aki beleesett a tóba. De ez a bátor kislány minden valószínűség dacára visszatért az életbe, miközben szülei és az egész közösség eltökélten imádkoztak érte.

Amanda Aycock és családja néhány héttel ezelőtt, egy szerdai délutánon valóságos rémálmot élt át. Legkisebb lányuk, Tessa Claire eltűnt otthonról. Mivel a család meglehetősen nagy birtokon él, a Tessa utáni kutatás olyan volt, mintha tűt keresnének a szénakazalban.

„Körülbelül 20 percnyi keresgélés után visszamentem az előkertünkbe, hogy szóljak a férjemnek, hogy kezdje el a tóban is keresni. Tudtam, hogy ez nem lesz könnyű feladat, mivel meglehetősen nagy tóról van szó. Körülbelül 30 méterre voltam a tótól, amikor rájöttem, hogy Jonathan, a férjem és az apja már bent vannak, és segítségért kiabálnak” – mesélte az édesanya.

Fotó: Amanda Aycock

„Kész csoda volt, hogy megtalálták Tessát, mert csak egy kis területet láttak, talán akkorát, mint egy ezüstdollár, ahol nem volt növényzet, de ez felkeltette az apósom figyelmét. Szóval, amikor beugrottak, fogtak egy halászhálót, bedobták a vízbe, és másodjára eltalálták vele Tessát” – tette hozzá Amanda.

„Csak arra emlékszem, hogy futottam és sikoltoztam, mire odaértem, lefektették a fűre, én pedig térdre rogytam, és elkezdtem az újraélesztést. A kis teste semmi életjelt nem mutatott” – idézte fel az édesanya. A nő folytatta az újraélesztést, míg a mentősök megérkeztek, és kórházba szállították az élettelen kislányt.

A kórház felé vezető úton Amanda meglátta felcsillanni a remény első szikráját. Körülbelül 10 perce lehettek úton, amikor Tessa szíve újból dobogni kezdett, miután a becslések szerint körülbelül 30 percet tölthetett víz alatt, és további 30 percen át kapott újraélesztést.

A gyereket ezután átszállították egy másik kórházba, ahol az orvos megkérdezte a szülőktől, mit tegyenek, ha Tessa szíve ismét leállna – megpróbálják újraéleszteni, vagy sem. „Olyan volt, mintha mellbe vágtak volna. 2 éves. Egyáltalán, hogy beszélhetünk erről? Hogy történhetett ez?” – idézte fel a kétségbeesett édesanya.

Fotó: Amanda Aycock

A szülők az újraélesztés mellett döntöttek, de a dolgok egyre rosszabbra fordultak. Az orvos azt mondta, nagy valószínűséggel komoly agytörzsi károsodásról lehet szó. „Az agytörzs irányítja az élet alapvető funkcióit, tehát ez végzetes lenne” – mondta Amanda.

A szülők tudták, hogy ebben a kétségbeesett helyzetben az ima a legerősebb fegyverük, az egész családjukat és közösségüket arra kérték, hogy imádkozzanak a lányukért, és ezt sokan meg is tették, még vadidegen emberek is. „Emlékszem, zokogtam a lányom teste felett, miközben rátettem a kezemet és imádkoztam. Istenem, ezt csak te tudod megtenni. Gyógyítsd meg a gyermekemet Istenem. Nem tudok nélküle élni” – mesélte a nő.

Úgy tűnt, a család imái meghallgatásra leltek: „Odamentem Tessa ágyához, miközben mindenki aludt, a kezébe tettem a kezemet, és ő megfogta, majd megszorította a kezemet” – idézte fel Amanda. A kislány állapota tovább javult, másnap rebegni kezdett a szeme, és a jelek napról napra jobbak voltak. Az MRI-vizsgálatokból kiderült, hogy a bazális ganglionokat vagy törzsdúcokat és az agykérget is érte károsodás, ami a neurológusok szerint azt jelentette, hogy „Tessa várhatóan más lesz.” Az agy említett részének sérülése befolyásolhatja többek között a gondolkodási folyamatokat, a viselkedést és a mozgást.

Fotó: Amanda Aycock

Az édesanya azonban nem hajlandó elfogadni, hogy vidám, életerős kislánya ennyire megváltozhatna egy baleset következtében. Az orvos azt is hozzátette, hogy Tessa nem ismeri majd fel őket, de Amanda ezt sem tudja elhinni, és azt mondja Tessa, aki most már egyedül lélegzik, követi őket a tekintetével, és óráról órára javul az állapota.

Amanda tudja, hogy még mindig nagy csata áll előttük, de Istenbe vetett hite segít szembenézni a kihívásokkal. „Teljes szívemből hiszem, hogy Tessa teljesen felépül” – mondta, és hálát adott minden imáért, telefonhívásért, üzenetért és adományért, amit kaptak. „Valahányszor egy orvos rossz hírrel fordult hozzánk, Tessa bebizonyította, hogy tévedett, és tudom, hogy ez az ő bátorságának és Isten gondviselésének köszönhető. Láttuk Isten munkáját az elmúlt napokban, és azt hiszem, Tessa bizonyságtételétől az ördög is megremeg” – foglalta össze az édesanya.

„Majd megfogva a gyermek kezét, ezt mondta neki: “Talitha kúmi!” – ami azt jelenti: “Leányka, neked mondom, ébredj fel!” – Márk Evangéliuma 5:41

Színes

Hírek