KezdőlapHírekAndrea Bocelli nyolc hangszeren játszik - Eredeti foglalkozása szerint jogász!

Andrea Bocelli nyolc hangszeren játszik – Eredeti foglalkozása szerint jogász!

-

Andrea Bocelli olasz tenor 34 éves korában debütált, de gyermekkorában már nyolc hangszeren játszott. Tanulmányait a jogi karon végezte, közben pedig bárokban és különböző szórakozóhelyeken zongorázott, hogy legyen, amiből az egyetemet fizesse.

Andrea Bocelli nyolc hangszeren játszik - Eredeti foglalkozása szerint jogász!

Hirdetés

Andrea Bocelli különleges stílusa az opera és a popzene egyedi keveredéséből alakult ki. A híres világsztár szeptember 22-én töltötte 63. életévét, kiskorától kezdve veleszületett glaukómával él. Hat éves korában kezdett zongorázni, majd fuvolázni és szaxofonozni. Később megtanult trombitálni, hárfázni, gitározni és dobolni is.

12 éves korában teljesen megvakult, miután egy futball-baleset következtében agyvérzést kapott. De soha nem adta fel, jogi tanulmányait a pisai egyetemen folytatta. A diploma megszerzése után egy darabig ügyvéd volt, majd inkább a zenei karrier mellett döntött, amit 34 évesen kezdett el.

Hirdetés

Bocelli-t 1992-ben fedezték fel igazán, amikor Zucchero Fornaciari olasz popsztár felkérte, hogy rögzítse Luciano Pavarotti híres dalának, a “Miserere”-nek a demóját.

A következő évben Bocelli aláírt egy felvételi szerződést, és 1994-ben az “Il mare calmo della sera” című albumával debütált. 1995-ben kiadták a “Con te partirò” című kislemezét. Az első sláger, amit angolul duettben énekelt Sarah Brightman-nel, pillanatok alatt elhozta a világhírnevet számára.

Bocelli népszerűsége az Egyesült Államokban 1997-ben kezdett felfele ívelni, amikor megjelent a Romance című albuma, ami világszerte több mint 15 millió példányban kelt el.

Duettet énekelt a legnagyobb sztárokkal, Céline Dionnal, Christina Aguilera-val, Jennifer Lopezzel és Stevie Wonderrel.

Andrea Bocelli 2014-ben feleségül vette menedzserét, Veronica Bertit. 2012-ben megszületett első gyermekük, Virginia, aki tulajdonképpen Bocelli harmadik gyermeke, hisz előző házasságából, Enrica Cenzatti-val, volt már két fiúgyermeke, Matteo és Amos.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek