KezdőlapSzínesJane Fonda édesanyja öngyilkos lett, miután Henry Fonda elhagyta 21 éves szeretője...

Jane Fonda édesanyja öngyilkos lett, miután Henry Fonda elhagyta 21 éves szeretője miatt!

-

A nagyszerű színésznő, Jane Fonda sokat beszélt családi tragédiáiról, amelyek minden bizonnyal az ő életére is hatással voltak!

Minden tragédia közül a legborzasztóbb mégis édesanyja korai és tragikus halála volt. Anyja a rossz házasság áldozata lett, ugyanis apjának, a hollywoodi hódító Henry Fondának egyedül csak a saját boldogsága volt fontos. 21 éves szeretője miatt elhanyagolta a családját és gyermekeit.

Hirdetés

Henry először Margaret Sullavant vette feleségül, 1931 és 1933 között voltak házasok. Három évvel később az oltárhoz vezette Frances Ford Seymourt, egy gazdag iparos özvegyét, tőle született két gyermeke, Jane és Peter Fonda. Ez a házassága 13 évig tartott, de mindvégig küzdelmekkel teli volt, és egyikük sem érezte jól magát a kapcsolatban.

Hirdetés

Henry Fonda egy introvertált ember volt, nem tudta elviselni Frances érzelmi instabilitását, ezért ő maga is inkább befelé fordult. Egy sokkal fiatalabb nő karjaiba menekült, és, amikor 1949-ben bejelentette Francesnak, hogy el akar válni, a nő idegösszeroppanást kapott, és a pszichiátriára került.

Jane Fonda csak 13 éves volt, amikor azzal kellett szembesülnie, hogy édesanyja a pszichiátrián fekszik, és néhány hónap múlva öngyilkos lesz. Henry a temetés után nem sokkal feleségül vette Margaret Gibsont, Frances kezelőorvosát, de nem sokáig bírták egymás mellett. A válás után Henry egy olasz arisztokrata nőt, Shirlee Mae Adams-szet vett feleségül, vele élt haláláig 1965-től 1982-ig.

Henry Fonda egyik házasságból a másikba evezett, és a gyermekeivel való kapcsolata egyre ridegebb lett. Peter Fonda soha nem tudta, hogy apja valójában szereti-e, mert nem mutatta ki az érzéseit. Jane Fonda szerint az anyjukat, Frances-t gyermekként szexuálisan bántalmazták, és nagyrészt ez okozta súlyos lelki problémáit.

Jane miután kézhez kapta anyja kórlapját, megtudta, hogy mielőtt ő megszületett volna, anyjának kilenc vetélése volt. Mentális egészségi problémái miatt a házasságában is egyre több nehézség adódott. Amikor Frances megtudta, hogy megcsalják, mindent megtett azért, hogy felhívja magára a figyelmet, térden csúszva könyörgött a férfinak, hogy beszéljék meg a dolgokat. A nő nem bírta a rá nehezedő nyomást, 42 éves korába egy pengével elvágta a saját torkát.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek