KezdőlapHírekNincs több ámítás, idén tényleg visszatér az ABBA! Új dalokat is ígérnek,...

Nincs több ámítás, idén tényleg visszatér az ABBA! Új dalokat is ígérnek, még 2021-ben

-

Negyven év telt el azóta, hogy a világhírű ABBA 1981-ben kiadta utolsó, The Visitors című stúdióalbumát. Azóta többször is felröppent a hír, hogy az együttes ismét összeállna, vagy legalább egy utolsó koncert erejéig ismét felidézné a régi szép idők emlékét, aztán mégsem történt semmi konkrétum. Most azonban, vége a találgatásoknak! Az együttes idén valóban visszatér, és két új dallal is meglepi a rajongóit.

Az ABBA együttes két vadonatúj számmal jelentkezik több mint három évtizeddel az után, hogy tagjai utoljára vonultak be együtt lemezfelvételre egy stúdióba. "Nem várt következménye lett annak a döntésnek, hogy összehozunk egy ABBA avatár turnét. Mind a négyen úgy éreztük, hogy 35 év után jó mulatság lesz újra összefogni és stúdióba vonulni" - fogalmaztak pénteken kiadott közös közleményükben. A két szám közül az egyik címe I Still Have Faith In You (Még mindig hiszek benned), a dalt decemberben sugározza majd a BBC brit és az NBC amerikai televízió egy showműsorban, amelyben az ABBA tagjainak digitális avatárjai adják majd elő - írja a BBC News. Újabb közös munkájukról az ABBA tagjai azt írták, "onnan kezdtük el, ahol abbahagytuk: olyan volt az egész, mintha megállt volna az idő, és csak egy rövid szünetre váltak külön útjaink". Goral Hanser, az ABBA szóvivője az új dalokról közölte: "hangzásuk a megszokott lesz, de modern is". "A stúdiómunka olyan volt, mint a régi időkben" - mondta az Aftonbladet svéd napilapnak nyilatkozva. Hanser hangsúlyozta, az együttes nem fog élőben fellépni, csupán hologramok lesznek a jövőbeni ABBA avatár turnén. "Nem várható el tőlük, hogy újra összeálljanak a színpadon. Nem fogják megtenni" - tette hozzá. Az ABBA 1972-ben alakult, az Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus és Benny Andersson alkotta svéd csapat 1974-ben vívta ki magának a nemzetközi hírnevet, miután Waterloo című számukkal megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált. 1982-ben váltak szét útjaik, utoljára 1986-ban álltak együtt színpadon. Az elmúlt évtizedekben 400 millió példányban keltek el albumaik. Az elmúlt évtizedekben ellenálltak minden felhívásnak az újabb közös zenélésre, 2000-ben például állítólag egymilliárd dolláros ajánlatot kaptak egy turnéra. 2013-ban Agnetha Faltskog egy BBC-interjúban arról beszélt, hogy a múltban ő volt az, aki ki akart válni az együttesből. "Rég volt, öregszünk, éljük a magunk különböző életét" - magyarázta. Az új dalokról szóló bejelentés bombahír a rajongóknak, akiket idén elkényeztet a londoni South Bank kulturális központban rendezett kiállítás a svéd együttes karrierjéről, miközben Bjorn Ulvaeus és Benny Andersson Tim Rice-szal közösen írt Chess (Sakk) című musicaljét is felújítják Londonban. A Mamma Mia című film folytatását Amanda Seyfried, Lily James és Cher főszereplésével július 20-án mutatják be a mozik.

Hirdetés

Nem más, mint Björn Ulvaeus, az ABBA egyik frontembere jelentette be a napokban, hogy minden idők egyik legsikeresebb együttese 2021-ben ismét összeáll, és két új dalt is piacra dob, a közönség nagy örömére.

„Új zene lesz ebben az évben, ez tiszta, és már nem csak egy lehetőségről beszélünk, hanem tényleg meg fog történni.” – nyilatkozta az énekes a The Herald Sun című napilapnak.

Hirdetés

A 76 éves sztár kihangsúlyozta, a rajongók készpénznek vehetik az ABBA 2021-es visszatérését, mint ahogyan azt is biztosra veheti a közönség, hogy új dalok is érkeznek tőlük, még az idén! Negyven éves szünet után, ez egy felvillanyozó hír, melynek minden ABBA-fan örülni fog.

Az ABBA a régi felállásban lépett be ismét a stúdióba: Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog és Anni-Frid Lyngstad közös erővel látott újra munkához.

„Nagyon, nagyon jó barátok vagyunk. Negyven év után először, mi négyen, ismét egy stúdióban tartózkodunk.” – fogalmazott Björn. Hozzátette: „Nehéz szavakba foglalni, de nagyon erős kötelék van közöttünk.”

Az ABBA legutóbb 2018-ban jelentette be a hírt, miszerint újra összeáll, és új dalokkal tér vissza. Az 1983-ban, virágkorában felbomlott együttes azonban kénytelen volt lefújni az akciót, mielőtt még bármi konkrét történhetett volna. Így a várva várt I Still Have Faith In You és a Don’t Shut Me Down című dalok, illetve az ABBAtar nevű holografikus turné is elmaradt, a pandémia miatt.

Az ABBA több mint 400 millió albumot adott el, és számtalan világsláger fűződik a nevéhez. A rengeteg elismerés mellett, melyet karrierje során bezsebelt, 1974-ben, az együttes Eurovízió-győztes is lett, a népszerű Waterloo című szerzeményével.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek