Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Május 3-án, azaz ma lenne 56 éves Bódi László, művésznevén Cipő. a Republic énekesének tiszteletére szobrot avatnak Kárpátalján, az Ung folyó partján.

Cipő ma lenne 56 éves: "Csak a halála után tudtuk meg, hogy felajánlották neki a szívátültetést"

Nyolc évvel ezelőtt hunyt el Cipő, aki ma ünnepelné 56. születésnapját. Az énekes testvére, Bódi Marica az mondja, hiánya 8 év után is elviselhetetlen.

“Telnek az évek, de Laci hiánya ma is elviselhetetlen. Itt lakom Kistarcsán, így hetente többször is van időm kimenni hozzá a temetőbe. Hol egyedül, hol anyuval látogatjuk meg, és csak állunk ott megrendülten a sírjánál. Annyi minden történt azóta velünk, körülöttünk, és felfoghatatlan, hogy lassan már nyolc éve nélküle élünk. Sokszor mondjuk anyuval egymásnak, bár csak itt lennél Laci, bárcsak itt lennél…” – nyilatkozta a Blikknek Bódi Marica.

Cipőt az egész ország szerette, a Republic dalait mindenki ismerte, de súlyos betegsége hamar elvitte. Testvére egy

A szörnyű betegség azonban kevés időt adott neki.

“Nem tudtuk, vagy csak nem akartuk tudni, hogy ekkora a baj Lacival. Voltak rosszullétei, többször koncertek közben is. Túlesett egy szívinfarktuson, és hát az nem volt titok, hogy folyamatos szívritmus-zavarokkal küzdött. Talán jobban kellett volna vigyázni rá nekünk, a barátainak. Óvni őt, hogy ne hajtsa túl magát, a folyamatos koncertezéssel, a zenéléssel, a stresszel. Talán még mindig élhetne. Nekünk csak a halála után mondták meg, hogy felajánlották számára a szívátültetést, ami megmenthette volna az életét. Nem akarta…” – mondta Marica.

Cipő 2013. február 15-én újabb szívrohamot kapott, aztán kómába esett, többször is próbálták felébreszteni, gégemetszést is végrehajtottak rajta, ám március 11-én hajnalban elhunyt.