Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Diana hercegnő rövid fazonú – pixie hajviselete egyike volt a ’90-es évek meghatározó frizuráinak. Rengeteg nőben égett a vágy, hogy lemásolja ezt a stílust, de csak keveseknek sikerült igazán azonosulni ezzel az új külsővel.

Fotó: John Mathew Smith/Wikimedia Commons

Lady Diana „férfias kinézete” (tudniillik, volt egy időszak, amikor a nők körében a rövid hajat fiúsnak titulálták) sokak számára példaértékű volt. Vannak, akik úgy vélik, ez a feltűnő hajviselet egy tudatosan felépített, jól kigondolt stratégia volt a királyi család részéről a hercegnő számára, hogy a „másságával” hívják fel rá a figyelmet. Igazából azt történt, hogy Diana fodrásza pillanatnyi fellángolásból vágott neki pixie frizurát.

Valósággal izzott a levegő a helyiségben, melybe Diana hercegnő belépett!

A szívek hercegnője állandóan a közelében tartotta a fodrászát, ugyanis mindig nagyon odafigyelt a hajviseletére. Sam McKnight, a mesterfodrász pedig egy szaksorozatban fedte fel a hercegnő rövid frizurájának valódi történetét, mint ahogyan arról is mesélt, miként ismerkedett meg Dianával.

„Első alkalommal egy fotózáson találkoztam a walesi hercegnővel. Ez a hosszú lábú szőkeség egyenesen felém jött, rám mosolygott, bemutatkozott, és pillanatok alatt csavart mindenkit az ujja köré. Abban az időszakban, Diana még hosszú bobot viselt, mely a ’80-as években volt rá jellemző.” – nyilatkozott McKnight.

A hercegnő szabad kezet adott a fodrászának, annyira megbízott benne

Sam McKnight arról is beszámolt, hogy a nap végére Lady Diana is rokonszenvezett vele. Ezt abból gondolta, hogy a hercegnő közölte vele, már nagyon ráférne egy újítás: „Megkérdezte, mit tennék a hajával, én pedig azt válaszoltam, levágnám teljesen, és egy egészen új stílust próbálnék ki. A ’90-es évek eleje volt, ez a frizura a ’80-as évek hangulatát idézte, ennél valami sikkesebbre volt szükség.” – fogalmazott a fodrász, aki sosem hitte volna, hogy a hercegnő ily gyorsan reagál, és azonnal elfogadja az ajánlatát. Még akkor is, hogy fogalma nem volt, hogy fog állni neki az új fazon.

„Így történt, hogy levágtam a haját, és attól a perctől már nem volt visszaút. Ebből a pillanatnyi fellángolásból született meg a pixie Diana modell.” – tette hozzá Sam McKnight.

A hercegnő imádta az új hajviseletét, ez pedig afelől is meggyőzte őt, hogy jó ideig a szolgálataiban tartsa a mesterfodrászt. Diana szinte azonnal alkalmazta Samet, és gyakorlatilag mindenhová magával vitte, hogy gondoskodhasson a frizurájáról. Amikor a hercegnőnek fontos eseményeken kellett megjelennie, a stylistnak naponta kétszer is ápolnia kellett Diana tökéletes hajkoronáját. Alkalmanként, McKnight a kis Vilmost és Harryt is megnyírta, édesanyjuk kérésére.