Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

52 éves korában, elhunyt Helen McCrory, akit a Peaky Blinders című sorozat és a Harry Potter-filmek tettek világhírűvé. A színésznő rákbeteg volt, halálhírét férje, Damien Lewis erősítette meg.

Helen és Damien 2007-ben házasodott össze, és két közös gyerekük volt.

„Fájdalomtól megtört szívvel közlöm veletek, hogy a rákkal vívott hősies harca után, lelkében békével távozott ebből a világból a gyönyörű és káprázatos nő, Helen McCrory, családja és barátai szeretetében.” – fogalmazott Damien Lewis a Twitteren közzétett üzenetében.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Gala (@galafr)

„Úgy halt meg, ahogyan élt. Félelem nélkül. Csak az Isten tudja, mennyire szerettük őt, és azt is, mennyire szerencsések vagyunk, amiért az életünk része lehetett. Oly fényesen ragyogott! Menj csak, Kicsim, az egekbe. És köszönök neked mindent.” – tette hozzá a színész.

Helen McCrory Londonban született, egy gall származású anya és egy skót apa elsőszülött gyermekeként. Hertfordshire-ben tanult, aztán egy évet Olaszországban töltött, még mielőtt visszatért volna Londonba, hogy színészetet tanulhasson.

Parányi szereppel debütált a filmvásznakon az Interjú a vámpírral című filmben. Jónéhány év után pedig, miközben a televíziós karrierjét is építgette, végleg befutott a Harry Potter filmek Narcissa Malfoyaként. A színésznő, aki egyébként a Skyfall című James Bond-filmben is szerepelt 2012-ben, Polly nagynéni bőrében hódította meg a szíveket, a Peaky Blinders című sorozatban.