Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A színésznő és énekesnő 2018-ban veszítette el az édesanyját, de soha nem fogja elfelejteni mindazt, amit az anyja érte tett, ahogy azt a szeretetet sem, amiben része lehetett.

Ha elveszítesz valakit, akit szeretsz, az szívszorítóan fájdalmas lehet. Hirtelen olyan ürességet érzel, amelyet szinte lehetetlen eloszlatni, és minden, ami a szeretett személyre emlékeztet, csak még jobban kihangsúlyozza ezt az ürességet. Queen Latifah számára édesanyja, Rita Owens, elvesztése pontosan ilyen fájdalmas megrázkódtatás volt. De ez még nem jelentette azt, hogy az édesanyja teljesen eltűnt volna az életéből. Mindig is szoros volt közöttük a kapcsolat, és az énekesnő tudta, hogy Owens még mindig vele van, ha nem is fizikai értelemben.

A People Every Day podcastban a színésznő nyíltan mesélt arról, hogy segítette őt az édesanyja szeretete hip-hop és hollywoodi karrierje során. „Mindig biztatott.” – mondta Latifah az édesanyjáról, aki 2018-ban hunyt el szkleroderma, egy krónikus autoimmun betegség következtében. „Tulajdonképpen minden, ami királynői bennem, anyámtól származik.” – tette hozzá a sztár.

Owens mindig ott volt a lánya mellett, és ő volt a legnagyobb rajongója. Arra is ügyelt, hogy 17 éves lányát elkísérje a késő esti klubelőadásokra. Támogatta őt, amikor a 90-es évek elején, a Flavor Unit csapatának tagjaként hip-hop karrierbe kezdett.

„Hitt bennünk fiatal korunkban. Hatalmas dolog volt, hogy van egy felnőtt, aki hisz ebben az újfajta zenében, és nemcsak, mint zenében, hanem mint kifejezésmódban, irányban, amit követhetünk.” – mondta a híresség.

Azt is felidézte, hogy amikor nehéz pillanatai voltak, eltűnt a nyilvánosság elől, és felhívta az édesanyját. A színésznő most ismét gyerekkori otthona közelében forgat, és azt mondta, hogy közelebb érzi magát nemcsak a gyerekkorához, de az édesanyjához is.

„Még mindig beszél hozzám. Tudom, hogy ez őrültségnek hangzik, de kapok tőle kisebb jelzéseket, például villódzó fényeket, és hasonló dolgokat.” – mondta az 50 éves színésznő. De Owens nemcsak a lányában hagyott ilyen mély nyomokat, tanárként nagyon sok gyerek életére hatással volt.

„Olyan nagy hatást gyakorolt ​​nemcsak az én életemre, hanem több ezer diákra, akiknek az életét megváltoztatta 25 éves tanári pályafutása során – olyan gyerekekét, akik úgy gondolták, nincs jövőjük, amíg meg nem ismerték Mrs. O-t. Ő pedig a nevükön szólította őket, és azt mondta nekik, hogy bármit elérhetnek, amit csak akarnak. Lehet, hogy azelőtt még soha nem hallották ezt senkitől.”

A színésznő azt mondja, most, hogy újra otthon van, úgy érzi, az édesanyja emléke mindenütt jelen van. „Most, amikor a házában járok, csak körülnézek azokon a szépségeken, amiket összegyűjtött, az afrikai műtárgyakon a falakon, és azt gondolom magamban: anya, te tényleg gyönyörűen gondolkodtál ezekről a dolgokról.”

Latifah a People magazinnak azt is elmondta, hogy hálás azért, amiért gondját viselhette az édesanyjának utolsó napjaiban, és néhány fontos dolgot is megtanult ez idő alatt.

„Megtanultam hűségesnek lenni. Nagyon hálás voltam. Megtanultam együttérezni mindazokkal, akik egy beteg családtagjukról gondoskodnak. Ez sokat elvehet tőled, de tőlük még többet vesz el, ezért amikor rosszul érzed magadat, arra a küzdelemre gondolsz, amit ők vívnak meg. Anyám megvívta ezt a küzdelmet, és segített nekünk is megőriznünk a hitünket.” – mondta Latifah a Beyond Breathless című dokumentumfilmben, ahol édesanyja betegségéről beszélt.

„Nagyon különleges ember volt. Nemcsak az anyám volt, de a legjobb barátom is. Erős és gyönyörű ember volt. Remélem, hogy ez lesz az öröksége.” – mondta a színésznő, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy megőrizze mindazt a szeretetet és mindazokat az értékeket, amiket az édesanyjától kapott.