Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Minden idők egyik legjobb vokalistája volt, de a imádta a fura divatot, rajongóit látványos ruháival is levette a lábukról! “Extravagánsan, de ízlésesen öltözködöm” – vallotta saját magáról. A Queen együttes frontembere 1964. szeptember 5-én született, eredeti neve Farrokh Bulsara volt.

Azontúl, hogy Freddie tervezte a Queen együttes összes tagjának színpadi jelmezét, a mindössze 45 éves AIDS-ben elhunyt énekes a zenekar logóját és a legtöbb albumuk borítóját is elkészítette. Egész élete egy csillogó, álomszerű mese volt, éppúgy, mint a hamis esküvő, amelyen a kor legnagyobb sztárjai is jelen voltak.

Tematikus buli

Freddie-nek az az ötlete támadt, hogy szeretné valami igazán különlegessel megünnepelni a 39. születésnapját. Egy transzvesztita bált szervezett, amelyre a vendégeknek tematikus öltözetben kellett jöjjenek.

A Fashion Aid-ként emlegetett évfordulós rendezvényre 1985. november 5-én került megrendezésre és jótékonysági céllal szervezték, az alultápláltsággal szenvedő etiópok megsegítésére, és Bob Geldof volt a házigazdája. 5500 személy vett részt, még az akkori miniszterelnök, Margaret Thatcher is igenlően válaszolt a felkérésre. Ringo Starr, Anjelica Huston, Boy George és Madonna is megérkezett a londoni Royal Albert Hallba, és hihetetlenül élvezték a hasznos céllal megszervezett bulit.

A vőlegény és a menyasszony

Az est egyik fénypontja a divatparádé volt, melyen többek közt Armani, Yves Saint Laurent, Calvin Klein ruhákat vonultattak fel. A divatbemutató egy hatalmas meglepetéssel zárult: Jane Seymour színésznő egy menyasszonyi ruhában jelent meg, és természetes virágkoszorúk díszítették a fejét, később Freddie Mercury is megjelent a színpadon, aki a közönség ujjongására egy csókot kapott menyasszonyától. Akkor még a Queen zenekar tagjai sem tudtak Freddie igazi szexuális identitásáról, ezért igencsak élethűnek tűnt az esküvő.

A “hitvesi pár” ezután örök szerelmet fogadott, és Freddie virágokat kezdett dobálni a menyasszonyi csokorból az ünneplő tömegbe. Senki sem számított ilyen különleges meglepetésre a jelenlévők közül, a legnagyobb világsztárok is teljes döbbenettel fogadták a “rögtönzött” esküvőt.